De Persgroep zou samen met een aantal financiële partners het verkoopdossier van gsm-operator Base bekijken.

Begin volgende week moeten geïnteresseerde partijen een niet-bindend bod indienen voor de Belgische KPN-dochter. Naast enkele grote investeringsbedrijven, en misschien zelfs BT, zou ook De Persgroep zou een bod bekijken. Dat schrijft althans zakenkrant De Tijd, maar bij De Persgroep wilde niemand commentaar kwijt. Maar voor het mediabedrijf alleen is Base - waarvoor de prijs zal oplopen tot 1,6 à 1,8 miljard euro - veel te duur. Daarom zullen Christian Van Thillo en de zijnen vermoedelijk moeten samenwerken met andere, niet nader genoemde partijen.

De interesse van De Persgroep in Base is op zich niet zo onlogisch, gezien het feit dat ook Telenet geacht wordt te azen op de mobiele operator. De relaties tussen Telenet en De Persgroep zijn momenteel gespannen. Beide partijen kibbelen al maanden over het bedrag dat Telenet als tv-distributeur moet betalen aan de zenders van de VMMa (VTM, 2BE, Vitaya), waarin De Persgroep en Roularta elk 50 procent hebben.

Tel daarbij op dat De Persgroep en Roularta hun eigen mobiele plannen hebben. Hun project 'Hawaii' - geen klein detail: in samenwerking met Base - heeft als doel om artikels en videobeelden makkelijker toegankelijk te maken voor mobiele toestellen zoals smartphones en tabletcomputers. Een eerste product is een abonnement voor mobiel internet. Een overname van Base door Telenet zou De Persgroep, gezien de moeilijke relaties, kunnen missen als kiespijn.

In de context van project Hawaii zou het echter logisch zijn dat ook Roularta deelneemt aan een Base-bod. Maar Roularta-ceo Rik De Nolf onderstreept ons in een reactie "niet betrokken" te zijn bij de plannen.

De Persgroep zou samen met een aantal financiële partners het verkoopdossier van gsm-operator Base bekijken. Begin volgende week moeten geïnteresseerde partijen een niet-bindend bod indienen voor de Belgische KPN-dochter. Naast enkele grote investeringsbedrijven, en misschien zelfs BT, zou ook De Persgroep zou een bod bekijken. Dat schrijft althans zakenkrant De Tijd, maar bij De Persgroep wilde niemand commentaar kwijt. Maar voor het mediabedrijf alleen is Base - waarvoor de prijs zal oplopen tot 1,6 à 1,8 miljard euro - veel te duur. Daarom zullen Christian Van Thillo en de zijnen vermoedelijk moeten samenwerken met andere, niet nader genoemde partijen. De interesse van De Persgroep in Base is op zich niet zo onlogisch, gezien het feit dat ook Telenet geacht wordt te azen op de mobiele operator. De relaties tussen Telenet en De Persgroep zijn momenteel gespannen. Beide partijen kibbelen al maanden over het bedrag dat Telenet als tv-distributeur moet betalen aan de zenders van de VMMa (VTM, 2BE, Vitaya), waarin De Persgroep en Roularta elk 50 procent hebben. Tel daarbij op dat De Persgroep en Roularta hun eigen mobiele plannen hebben. Hun project 'Hawaii' - geen klein detail: in samenwerking met Base - heeft als doel om artikels en videobeelden makkelijker toegankelijk te maken voor mobiele toestellen zoals smartphones en tabletcomputers. Een eerste product is een abonnement voor mobiel internet. Een overname van Base door Telenet zou De Persgroep, gezien de moeilijke relaties, kunnen missen als kiespijn. In de context van project Hawaii zou het echter logisch zijn dat ook Roularta deelneemt aan een Base-bod. Maar Roularta-ceo Rik De Nolf onderstreept ons in een reactie "niet betrokken" te zijn bij de plannen.