Net als de pc-markt, staan de vendors van ethernet switches voor de ergste terugval in de verkoop ooit.

De effecten van de wereldwijde economische crisis worden steeds nadrukkelijker merkbaar in de hardwarewereld. Nadat pas nog bekend raakte dat 2009 voor de pc-markt het jaar wordt met de grootste terugval in de verkoop ooit, schetst marktonderzoeker Dell'Oro nu een gelijkaardig beeld voor de ethernet switches.

Waar de erosie van de verkoop in het laatste kwartaal van 2008 nog beperkt bleef tot één cijfer, voorspelt Dell'Oro voor het eerste kwartaal van dit jaar een verkoopsdaling met meer dan tien procent.

"Ook al is dit de meest significante daling ooit in de geschiedenis van ethernet switches, moeten we wel zeggen dat het eerste kwartaal tradtioneel het zwakke broertje is", probeert Alan Weckel van Dell'Oro Group nog wat te nuanceren. Maar het moge duidelijk zijn: heel wat bedrijven stellen projecten uit of zetten ze stop en distributeurs slaan minder stock in.

Volgens Dell'Oro is het segment van 10 Gigabit Ethernet de enige positieve noot. Dat segment zal dit jaar wel nog toenemen, naarmate steeds meer datacenters steeds meer hun toevlucht nemen tot de technologie.

Net als de pc-markt, staan de vendors van ethernet switches voor de ergste terugval in de verkoop ooit. De effecten van de wereldwijde economische crisis worden steeds nadrukkelijker merkbaar in de hardwarewereld. Nadat pas nog bekend raakte dat 2009 voor de pc-markt het jaar wordt met de grootste terugval in de verkoop ooit, schetst marktonderzoeker Dell'Oro nu een gelijkaardig beeld voor de ethernet switches. Waar de erosie van de verkoop in het laatste kwartaal van 2008 nog beperkt bleef tot één cijfer, voorspelt Dell'Oro voor het eerste kwartaal van dit jaar een verkoopsdaling met meer dan tien procent. "Ook al is dit de meest significante daling ooit in de geschiedenis van ethernet switches, moeten we wel zeggen dat het eerste kwartaal tradtioneel het zwakke broertje is", probeert Alan Weckel van Dell'Oro Group nog wat te nuanceren. Maar het moge duidelijk zijn: heel wat bedrijven stellen projecten uit of zetten ze stop en distributeurs slaan minder stock in. Volgens Dell'Oro is het segment van 10 Gigabit Ethernet de enige positieve noot. Dat segment zal dit jaar wel nog toenemen, naarmate steeds meer datacenters steeds meer hun toevlucht nemen tot de technologie.