"De dienst 'Trending' is "bedoeld om interessante en relevante gesprekken meer aandacht tegeven, om het u zo mogelijk te maken de beste inhoud van Facebook te ontdekken", staat in een bericht op de bedrijfswebsite van Facebook.

Op de homepagina zal in de rechterbovenhoek "een lijst van onderwerpen te zien zijn waarvan de populariteit onlangs is gestegen". In dat lijstje zal ook wat uitleg staan. Wie erop klikt, ziet posts van vrienden, pagina's en openbare posts over dat specifieke onderwerp.

Voorlopig niet in België

De dienst wordt in de loop van de komende weken beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, India en Australië, schrijft de gespecialiseerde website Techcrunch. Facebook zelf heeft het over 'geselecteerde landen'.

Op Twitter is het al veel langer mogelijk om na te gaan wat de drukst bediscussieerde onderwerpen zijn, met verschillende versies per land. (Belga/TV)

"De dienst 'Trending' is "bedoeld om interessante en relevante gesprekken meer aandacht tegeven, om het u zo mogelijk te maken de beste inhoud van Facebook te ontdekken", staat in een bericht op de bedrijfswebsite van Facebook. Op de homepagina zal in de rechterbovenhoek "een lijst van onderwerpen te zien zijn waarvan de populariteit onlangs is gestegen". In dat lijstje zal ook wat uitleg staan. Wie erop klikt, ziet posts van vrienden, pagina's en openbare posts over dat specifieke onderwerp.Voorlopig niet in België De dienst wordt in de loop van de komende weken beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, India en Australië, schrijft de gespecialiseerde website Techcrunch. Facebook zelf heeft het over 'geselecteerde landen'. Op Twitter is het al veel langer mogelijk om na te gaan wat de drukst bediscussieerde onderwerpen zijn, met verschillende versies per land. (Belga/TV)