Het Chinese Huawei gaat niet alleen met Android, maar ook met Windows Phone 8 in zee.

Dat mocht gisteravond blijken bij de bekendmaking van Microsofts Windows Phone 8-plannen. Huawei is naast HTC, Nokia en Samsung één van de hardwarepartners voor de lancering van Microsofts nieuwe mobiele besturingssysteem. Huawei bevestigt zelf ook dat het in het najaar wereldwijd een 'Ascend'-smartphone uitbrengt met Windows Phone.

We schreven eerder al dat Huawei nog dit jaar in België met smartphones op de proppen zou komen. Het ging ook hier over de Ascend-reeks, maar dan wel draaiend op Android. Daar komt dus nu ook een Windows-exemplaar bovenop. Dat past volledig binnen de strategie van het bedrijf uit Shenzen, omdat het al had aangegeven de hogere regionen van de smartphonemarkt te willen bespelen (lees: hogere marges). Momenteel doet Microsoft hetzelfde met Windows Phone.

Dit jaar zouden er wereldwijd 50 à 60 miljoen Huawei-smartphones van de band moeten rollen. Het bedrijf gaat ook 200 miljoen dollar aan advertenties spenderen om wat meer naambekendheid te genereren.

Persagentschap Reuters meldt bovendien dat een Huawei-topman heeft laten vallen dat de kans groot is dat Huawei ook een Windows 8-tablet zal lanceren, nu het ook voor Windows Phone 8 heeft gekozen.

Het Chinese Huawei gaat niet alleen met Android, maar ook met Windows Phone 8 in zee. Dat mocht gisteravond blijken bij de bekendmaking van Microsofts Windows Phone 8-plannen. Huawei is naast HTC, Nokia en Samsung één van de hardwarepartners voor de lancering van Microsofts nieuwe mobiele besturingssysteem. Huawei bevestigt zelf ook dat het in het najaar wereldwijd een 'Ascend'-smartphone uitbrengt met Windows Phone. We schreven eerder al dat Huawei nog dit jaar in België met smartphones op de proppen zou komen. Het ging ook hier over de Ascend-reeks, maar dan wel draaiend op Android. Daar komt dus nu ook een Windows-exemplaar bovenop. Dat past volledig binnen de strategie van het bedrijf uit Shenzen, omdat het al had aangegeven de hogere regionen van de smartphonemarkt te willen bespelen (lees: hogere marges). Momenteel doet Microsoft hetzelfde met Windows Phone. Dit jaar zouden er wereldwijd 50 à 60 miljoen Huawei-smartphones van de band moeten rollen. Het bedrijf gaat ook 200 miljoen dollar aan advertenties spenderen om wat meer naambekendheid te genereren. Persagentschap Reuters meldt bovendien dat een Huawei-topman heeft laten vallen dat de kans groot is dat Huawei ook een Windows 8-tablet zal lanceren, nu het ook voor Windows Phone 8 heeft gekozen.