Het was ondergesneeuwd geraakt, maar Microsoft heeft de Europese Commissie ook een voorstel gedaan rond de komende versie van Microsoft Office. Office 2010 zou een keuzescherm krijgen voor de selectie van het standaard gebruikte bestandsformaat.

Dat heeft Computerworld.com achterhaald. De Europese Commissie voerde niet alleen een onderzoek rond de exclusieve verbinding van de browser Internet Explorer (IE) aan het Windows-besturingssysteem, maar ook naar het voortrekken van Microsofts eigen bestandsformaten in het kantoorpakket Office.

Samen met het IE-voorstel - waarbij Microsoft in Europa bij het installeren van Windows 7 een keuzescherm ('ballot screen') zou aanbieden voor de standaard browser - heeft de softwarereus ook een voorstel gedaan rond het komende Office 2010. Europese gebruikers zouden één keer een keuze moeten maken uit een lijst bestandsformaten wat het 'default' (standaard) gebruikte bestandsformaat wordt. Op dezelfde manier zou er ook een tool ter beschikking gesteld worden van it-afdelingen van bedrijven.

Als de Europese Commissie het voorstel van Microsoft aanvaardt, zou de overeenkomst zeker 10 jaar lopen.

Het was ondergesneeuwd geraakt, maar Microsoft heeft de Europese Commissie ook een voorstel gedaan rond de komende versie van Microsoft Office. Office 2010 zou een keuzescherm krijgen voor de selectie van het standaard gebruikte bestandsformaat. Dat heeft Computerworld.com achterhaald. De Europese Commissie voerde niet alleen een onderzoek rond de exclusieve verbinding van de browser Internet Explorer (IE) aan het Windows-besturingssysteem, maar ook naar het voortrekken van Microsofts eigen bestandsformaten in het kantoorpakket Office. Samen met het IE-voorstel - waarbij Microsoft in Europa bij het installeren van Windows 7 een keuzescherm ('ballot screen') zou aanbieden voor de standaard browser - heeft de softwarereus ook een voorstel gedaan rond het komende Office 2010. Europese gebruikers zouden één keer een keuze moeten maken uit een lijst bestandsformaten wat het 'default' (standaard) gebruikte bestandsformaat wordt. Op dezelfde manier zou er ook een tool ter beschikking gesteld worden van it-afdelingen van bedrijven. Als de Europese Commissie het voorstel van Microsoft aanvaardt, zou de overeenkomst zeker 10 jaar lopen.