Microsoft sluit aan in de rij van andere grote Amerikaanse techbedrijven zoals Alphabet, het moederbedrijf van Google, en Facebook, die ook vaccinaties verplicht stellen op de werkvloer. De bedrijven doen dit vanwege het oprukken van de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus, die momenteel voor het merendeel van de besmettingen in de Verenigde Staten zorgt.

Terugkeer uitgesteld

Microsoft zegt de lokale situatie rondom de virusuitbraak in de gaten te houden en het beleid aan te passen waar nodig. Het bedrijf meldt verder dat zijn locaties op zijn vroegst begin oktober pas weer opengaan. Eerder schortten Google en Apple ook al hun terugkeer naar kantoor op. Apple wilde eerst dat kantoormedewerkers al vanaf september drie dagen in de week weer zouden komen werken. Google had ook september in gedachten, maar stelde de terugkeer uit naar 18 oktober.

Microsoft sluit aan in de rij van andere grote Amerikaanse techbedrijven zoals Alphabet, het moederbedrijf van Google, en Facebook, die ook vaccinaties verplicht stellen op de werkvloer. De bedrijven doen dit vanwege het oprukken van de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus, die momenteel voor het merendeel van de besmettingen in de Verenigde Staten zorgt.Microsoft zegt de lokale situatie rondom de virusuitbraak in de gaten te houden en het beleid aan te passen waar nodig. Het bedrijf meldt verder dat zijn locaties op zijn vroegst begin oktober pas weer opengaan. Eerder schortten Google en Apple ook al hun terugkeer naar kantoor op. Apple wilde eerst dat kantoormedewerkers al vanaf september drie dagen in de week weer zouden komen werken. Google had ook september in gedachten, maar stelde de terugkeer uit naar 18 oktober.