De Amerikaanse staten New York en Californië zijn begonnen met een antitrustonderzoek naar zoekmachinereus Google, in navolging van Ohio en Texas. Dat bevestigt een bron die nauw betrokken is bij de zaak, maar anoniem wil blijven omdat het geen openbaar onderzoek is.

De autoriteiten in Texas, maar ook de Europese Commissie, waren eerder al begonnen met een onderzoek naar de dominantie van Google in de sector van de zoekmachines op internet. De procureur-generaal van Ohio, Mike DeWine, zei in maart dat zijn diensten de "feiten evalueren" om te bepalen of ze een onderzoek willen voeren.

Google komt meer en meer onder vuur te liggen in de Verenigde Staten en in Europa voor zijn handelspraktijken. De Federale Handelscommisie bereidt een breed antitrustonderzoek voor naar het bedrijf, klonk het bij twee ingewijden in april. Vorige week bleek dan weer dat de antitrustafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie de overname onderzoekt van het internetadvertentiebedrijf Admeld.

De woordvoerster van het in Californië gevestigde Google, wou donderdag geen commentaar kwijt. Ook de woordvoerders van de procureurs-generaal in Californië en New York waren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Belga/Bloomberg

De Amerikaanse staten New York en Californië zijn begonnen met een antitrustonderzoek naar zoekmachinereus Google, in navolging van Ohio en Texas. Dat bevestigt een bron die nauw betrokken is bij de zaak, maar anoniem wil blijven omdat het geen openbaar onderzoek is. De autoriteiten in Texas, maar ook de Europese Commissie, waren eerder al begonnen met een onderzoek naar de dominantie van Google in de sector van de zoekmachines op internet. De procureur-generaal van Ohio, Mike DeWine, zei in maart dat zijn diensten de "feiten evalueren" om te bepalen of ze een onderzoek willen voeren. Google komt meer en meer onder vuur te liggen in de Verenigde Staten en in Europa voor zijn handelspraktijken. De Federale Handelscommisie bereidt een breed antitrustonderzoek voor naar het bedrijf, klonk het bij twee ingewijden in april. Vorige week bleek dan weer dat de antitrustafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie de overname onderzoekt van het internetadvertentiebedrijf Admeld. De woordvoerster van het in Californië gevestigde Google, wou donderdag geen commentaar kwijt. Ook de woordvoerders van de procureurs-generaal in Californië en New York waren niet bereikbaar voor commentaar. Bron: Belga/Bloomberg