Na sectorgenoot Telenet start nu ook Belgacom met een aanbod waarbij een product en de bijbehorende diensten samen tegen een korting worden aangeboden. Concreet biedt Belgacomdochter Proximus een netbook aan, op voorwaarde dat de klant ook een abonnement voor mobiel internet neemt.

De netbook, een toestel van Samsung, wordt volledig gebruiks- en surfklaar geleverd. Het toestel kost normaal zowat 270 euro. Indien de klant er dadelijk een Mobile Internet Anytime-abonnement bijneemt, daalt die prijs tot 249 euro. Afhankelijk van het abonnement dat bij de netbook genomen wordt, kan de korting oplopen tot 150 euro.

Eind oktober begon Telenet als eerste met koppelverkoop. Wie een abonnement van 20 euro voor 24 maanden afsluit, krijgt er voor 1 euro een gsm met internettoegang bij.

Koppelverkoop was lange tijd verboden in België, maar op last van Europa moet dat verbod opgeheven worden. De wetgeving die de praktijk moet regelen in België, staat er echter nog niet. Daardoor opereert zowel Telenet als Proximus in een overgangsfase, waarbij er geen verbod meer is, maar ook nog geen reglementering.

Toch benadrukt Belgacom dat dit aanbod geen breuk met het verleden is. "Onder de oude (bestaande) handelspraktijken en telecomwetgeving was koppelverkoop reeds mogelijk onder welbepaalde voorwaarden. Deze aanbieding van netbook en abonnement situeert zich in dit kader", klinkt het. De bedoeling van het aanbod is mobiel internet een duw in de rug te geven.

Proximus heeft nog niet beslist of zijn aanbod zal worden uitgebreid naar gsm's. "Het is niet onze bedoeling daarin een voortrekker te zijn."

Bron: De Tijd/Belga

Na sectorgenoot Telenet start nu ook Belgacom met een aanbod waarbij een product en de bijbehorende diensten samen tegen een korting worden aangeboden. Concreet biedt Belgacomdochter Proximus een netbook aan, op voorwaarde dat de klant ook een abonnement voor mobiel internet neemt. De netbook, een toestel van Samsung, wordt volledig gebruiks- en surfklaar geleverd. Het toestel kost normaal zowat 270 euro. Indien de klant er dadelijk een Mobile Internet Anytime-abonnement bijneemt, daalt die prijs tot 249 euro. Afhankelijk van het abonnement dat bij de netbook genomen wordt, kan de korting oplopen tot 150 euro. Eind oktober begon Telenet als eerste met koppelverkoop. Wie een abonnement van 20 euro voor 24 maanden afsluit, krijgt er voor 1 euro een gsm met internettoegang bij. Koppelverkoop was lange tijd verboden in België, maar op last van Europa moet dat verbod opgeheven worden. De wetgeving die de praktijk moet regelen in België, staat er echter nog niet. Daardoor opereert zowel Telenet als Proximus in een overgangsfase, waarbij er geen verbod meer is, maar ook nog geen reglementering. Toch benadrukt Belgacom dat dit aanbod geen breuk met het verleden is. "Onder de oude (bestaande) handelspraktijken en telecomwetgeving was koppelverkoop reeds mogelijk onder welbepaalde voorwaarden. Deze aanbieding van netbook en abonnement situeert zich in dit kader", klinkt het. De bedoeling van het aanbod is mobiel internet een duw in de rug te geven. Proximus heeft nog niet beslist of zijn aanbod zal worden uitgebreid naar gsm's. "Het is niet onze bedoeling daarin een voortrekker te zijn." Bron: De Tijd/Belga