Het is ceo Marc Benioff zelf die aan Recode bevestigt dat zijn bedrijf in de running was om LinkedIn over te nemen. Maar uiteindelijk kon het bedrijf niet opboksen tegen de 26 miljard dollar die Microsoft op tafel legde.

"We hebben er ernstig naar gekeken" zegt Benioff tegen Recode. Goldman Sachs zou het bedrijf daarbij begeleid hebben. Al kwam Salesforce pas op de radar toen LinkedIn al gesprekken met Microsoft voerde. Begin deze maand nam Salesforce wel Demandware over voor 2,8 miljard dollar.

In de marge daarvan schrijft de site dat verschillende bronnen zeggen dat Microsoft eerder ook een poging had ondernomen om Salesforce zelf over te nemen. Maar er was geen akkoord over de prijs en de manier waarop het bedrijf zou functioneren onder Microsoft.

Het is ceo Marc Benioff zelf die aan Recode bevestigt dat zijn bedrijf in de running was om LinkedIn over te nemen. Maar uiteindelijk kon het bedrijf niet opboksen tegen de 26 miljard dollar die Microsoft op tafel legde."We hebben er ernstig naar gekeken" zegt Benioff tegen Recode. Goldman Sachs zou het bedrijf daarbij begeleid hebben. Al kwam Salesforce pas op de radar toen LinkedIn al gesprekken met Microsoft voerde. Begin deze maand nam Salesforce wel Demandware over voor 2,8 miljard dollar.In de marge daarvan schrijft de site dat verschillende bronnen zeggen dat Microsoft eerder ook een poging had ondernomen om Salesforce zelf over te nemen. Maar er was geen akkoord over de prijs en de manier waarop het bedrijf zou functioneren onder Microsoft.