Nog geen dag na het valse bericht dat Nokia een Android-smartphone zou bouwen, lekt het nieuws uit dat Sony Ericsson een mobiele telefoon in de pijplijn heeft zitten die draait op Android. Het toestel, dat Vulcan zou gaan heten, komt nog dit jaar op de markt.

De smartphone zou deel gaan uitmaken van de Xperia-serie, zo schrijft de Deense website [Mobil] op basis van interne documenten die hij kon inkijken. Tot dusver is de X1 de enige smartphone uit de Xperia-reeks, maar dat toestel draait nog op Windows Mobile van Microsoft.

Sony Ericsson trad eind vorig jaar toe tot de Open Handset Alliance, een consortium met 47 leden dat het besturingssysteem van Google moet promoten en ondersteunen. Volgens Mobil is het erg waarschijnlijk dat de Vulcan zal draaien op Android 2.0, dat tegen het eind van dit jaar op de markt moet komen.

Het toekomstige Xperia-model zou over een drukgevoelig aanraakscherm beschikken, vermoedelijk met een 4 inchformaat en een resolutie van 800 x 480 pixels. Uit 'blauwdrukken' die Mobil op de kop heeft kunnen tikken, blijkt verder dat de Vulcan net als zijn voorganger een licht gebogen behuizing heeft met een uitschuifbaar qwertytoetsenbord.

Het hart van het toestel is een Qualcomm QSD8250-processor (bijgenaamd Snapdragon), waarmee een kloksnelheid van 1 gigahertz en een snelheid voor dataverkeer van 7,2 megabit per seconde via HSPA kan gehaald worden. Het Snapdragon-platform biedt ook heel wat mogelijkheden voor grafische weergave in 3D, aldus Mobil.

Nog geen dag na het valse bericht dat Nokia een Android-smartphone zou bouwen, lekt het nieuws uit dat Sony Ericsson een mobiele telefoon in de pijplijn heeft zitten die draait op Android. Het toestel, dat Vulcan zou gaan heten, komt nog dit jaar op de markt. De smartphone zou deel gaan uitmaken van de Xperia-serie, zo schrijft de Deense website [Mobil] op basis van interne documenten die hij kon inkijken. Tot dusver is de X1 de enige smartphone uit de Xperia-reeks, maar dat toestel draait nog op Windows Mobile van Microsoft. Sony Ericsson trad eind vorig jaar toe tot de Open Handset Alliance, een consortium met 47 leden dat het besturingssysteem van Google moet promoten en ondersteunen. Volgens Mobil is het erg waarschijnlijk dat de Vulcan zal draaien op Android 2.0, dat tegen het eind van dit jaar op de markt moet komen. Het toekomstige Xperia-model zou over een drukgevoelig aanraakscherm beschikken, vermoedelijk met een 4 inchformaat en een resolutie van 800 x 480 pixels. Uit 'blauwdrukken' die Mobil op de kop heeft kunnen tikken, blijkt verder dat de Vulcan net als zijn voorganger een licht gebogen behuizing heeft met een uitschuifbaar qwertytoetsenbord. Het hart van het toestel is een Qualcomm QSD8250-processor (bijgenaamd Snapdragon), waarmee een kloksnelheid van 1 gigahertz en een snelheid voor dataverkeer van 7,2 megabit per seconde via HSPA kan gehaald worden. Het Snapdragon-platform biedt ook heel wat mogelijkheden voor grafische weergave in 3D, aldus Mobil.