Tencent is vooral bekend als het bedrijf achter WeChat, een chatplatform waarmee je ook betalingen kan doen. Daarnaast heeft het bedrijf een belang van 5 procent in Tesla, waarmee het de vierde grootste aandeelhouder is.

Maar volgens Bloomberg heeft het bedrijf grotere ambities op de voertuigenmarkt. Het zou momenteel een prototype hebben voor een zelfrijdend systeem dat momenteel intern wordt getest. Daarmee volgt het zijn Chinese concurrent Baidu, maar evenzeer Google, Apple, Uber en anderen.

De plannen van Tencent zijn geen grote verrassing, gezien het drie maanden geleden al een alliantie voor autonome voertuigen oprichtte. Ook wou het, naast Tesla, in kaartenmaker Here investeren, maar daar kreeg het geen goedkeuring voor van de regulatoren. Daarnaast investeert Tencent ook in Nio, een start-up rond elektrische voertuigen.

Tencent is vooral bekend als het bedrijf achter WeChat, een chatplatform waarmee je ook betalingen kan doen. Daarnaast heeft het bedrijf een belang van 5 procent in Tesla, waarmee het de vierde grootste aandeelhouder is.Maar volgens Bloomberg heeft het bedrijf grotere ambities op de voertuigenmarkt. Het zou momenteel een prototype hebben voor een zelfrijdend systeem dat momenteel intern wordt getest. Daarmee volgt het zijn Chinese concurrent Baidu, maar evenzeer Google, Apple, Uber en anderen.De plannen van Tencent zijn geen grote verrassing, gezien het drie maanden geleden al een alliantie voor autonome voertuigen oprichtte. Ook wou het, naast Tesla, in kaartenmaker Here investeren, maar daar kreeg het geen goedkeuring voor van de regulatoren. Daarnaast investeert Tencent ook in Nio, een start-up rond elektrische voertuigen.