Dergelijke haatberichten zullen worden verwijderd, aldus een woordvoerster van Twitter. De dienst zegt antisemitisme krachtig te veroordelen.

Onlangs had Facebook al aangekondigd berichten te verwijderen waarin de Holocaust wordt ontkend. Ook het zaaien van twijfel over de systematische moord door de nazi's wordt niet getolereerd.

Volgens Facebook neemt het gebrek aan kennis over de Holocaust vooral onder jongeren 'alarmerende proporties' aan. Zo zei bijna een kwart van de Amerikanen tussen de 18 en 40 jaar in een recent onderzoek te geloven dat de Holocaust een mythe is of dat de omvang wordt overdreven.

Dergelijke haatberichten zullen worden verwijderd, aldus een woordvoerster van Twitter. De dienst zegt antisemitisme krachtig te veroordelen.Onlangs had Facebook al aangekondigd berichten te verwijderen waarin de Holocaust wordt ontkend. Ook het zaaien van twijfel over de systematische moord door de nazi's wordt niet getolereerd.Volgens Facebook neemt het gebrek aan kennis over de Holocaust vooral onder jongeren 'alarmerende proporties' aan. Zo zei bijna een kwart van de Amerikanen tussen de 18 en 40 jaar in een recent onderzoek te geloven dat de Holocaust een mythe is of dat de omvang wordt overdreven.