De Chinese telecomleverancier Huawei zag zijn winst tijdens de eerste jaarhelft dalen met 22 procent en wijst daarbij naar de economische crisis.

Huawei, mede-aandeelhouder van het Leuvense Option en leverancier van Belgacom en Mobistar, kon zijn omzet tijdens de eerste jaarhelft wel met 5 procent optrekken tot omgerekend 13,2 miljard euro, maar de operationele winst daalde met 22 procent tot 1,1 miljard euro.

Een woordvoerder verwijst naar de economische crisis waardoor klanten minder investeren terwijl het knokken blijft tegen de concurrenten. Huawei staat bekend als een prijsbreker, vooral in de wereld van de telecomoperatoren. In het bedrijfssegment staat het nog niet zo sterk.

De winstdaling van Huawei volgt in het zog van andere telecomleveranciers. ZTE kondigde zelfs een winstdaling aan van meer dan 80 procent. Ook Ericsson en Alcatel-Lucent zitten in zwaar onweer.

Alcatel-Lucent heeft zopas zelfs aangekondigd dat het 5.000 medewerkers op straat zet.

Eerder deze week kondigde Cisco aan dat het ook nog eens 1.300 werknemers wegknipt.

De Chinese telecomleverancier Huawei zag zijn winst tijdens de eerste jaarhelft dalen met 22 procent en wijst daarbij naar de economische crisis.Huawei, mede-aandeelhouder van het Leuvense Option en leverancier van Belgacom en Mobistar, kon zijn omzet tijdens de eerste jaarhelft wel met 5 procent optrekken tot omgerekend 13,2 miljard euro, maar de operationele winst daalde met 22 procent tot 1,1 miljard euro.Een woordvoerder verwijst naar de economische crisis waardoor klanten minder investeren terwijl het knokken blijft tegen de concurrenten. Huawei staat bekend als een prijsbreker, vooral in de wereld van de telecomoperatoren. In het bedrijfssegment staat het nog niet zo sterk.De winstdaling van Huawei volgt in het zog van andere telecomleveranciers. ZTE kondigde zelfs een winstdaling aan van meer dan 80 procent. Ook Ericsson en Alcatel-Lucent zitten in zwaar onweer.Alcatel-Lucent heeft zopas zelfs aangekondigd dat het 5.000 medewerkers op straat zet.Eerder deze week kondigde Cisco aan dat het ook nog eens 1.300 werknemers wegknipt.