De scheiding is nog niet officieel maar volgens de zakenkrant kan ze in de komende dagen volgen. Xerox is vooral bekend als producent van kopieermachines en andere kantoorapparaten. Maar het bedrijf heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een bedrijf dat ook zakelijke services levert, vandaag goed voor 56 procent van de omzet.

Maar matige resultaten doet het bedrijf overwegen om zichzelf in de toekomst op te delen in twee beursgenoteerde bedrijven: een voor de kantoortoestellen en een voor de services. Die services zijn voor een groot deel afkomstig van de overname van Affiliated Computer Services uit 2010.

Gelijk met het scheidingsgerucht merkt de Wall Street Journal op dat Carl Icahn drie zetels in de raad van bestuur krijgt van de services business. Icahn bezit momenteel 8,1 procent van het bedrijf en is zo de tweede grootste investeerder.

Als het plan er komt dan is Xerox de zoveelste in rij om een scheiding te overwegen. HP deed het hen in 2015 voor door ook de printers en hardware in HP Inc onder te brengen, waarbij zakelijke services bij HP Enterprise terechtkwamen. Intussen gaat het gerucht dat ook Lexmark een opsplitsing overweegt tussen hardware en software om een aantrekkelijker overnamedoelwit te zijn. Buiten het segment van hardware & services deden onder meer eBay en PayPal het hen al voor.

Xerox wordt wereldwijd al enkele jaren geleid door Ursula Burns. In België wordt het bedrijf bestuurd door Sophie Vandebroek.

De scheiding is nog niet officieel maar volgens de zakenkrant kan ze in de komende dagen volgen. Xerox is vooral bekend als producent van kopieermachines en andere kantoorapparaten. Maar het bedrijf heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een bedrijf dat ook zakelijke services levert, vandaag goed voor 56 procent van de omzet.Maar matige resultaten doet het bedrijf overwegen om zichzelf in de toekomst op te delen in twee beursgenoteerde bedrijven: een voor de kantoortoestellen en een voor de services. Die services zijn voor een groot deel afkomstig van de overname van Affiliated Computer Services uit 2010.Gelijk met het scheidingsgerucht merkt de Wall Street Journal op dat Carl Icahn drie zetels in de raad van bestuur krijgt van de services business. Icahn bezit momenteel 8,1 procent van het bedrijf en is zo de tweede grootste investeerder.Als het plan er komt dan is Xerox de zoveelste in rij om een scheiding te overwegen. HP deed het hen in 2015 voor door ook de printers en hardware in HP Inc onder te brengen, waarbij zakelijke services bij HP Enterprise terechtkwamen. Intussen gaat het gerucht dat ook Lexmark een opsplitsing overweegt tussen hardware en software om een aantrekkelijker overnamedoelwit te zijn. Buiten het segment van hardware & services deden onder meer eBay en PayPal het hen al voor.Xerox wordt wereldwijd al enkele jaren geleid door Ursula Burns. In België wordt het bedrijf bestuurd door Sophie Vandebroek.