Ook andere Amerikaanse bedrijven zijn het slachtoffer geworden van Chinese hackers. De aanvallen vertonen veel gelijkenissen met die eerder op Google.

Google zei deze week dat minstens 20 andere bedrijven ook het doelwit waren van een reeks "zeer gesofisticeerde" aanvallen in december. Google zei de andere bedrijven, uit de financiële, technologische, chemische en mediasector, op de hoogte te zullen brengen.

De gebruikte methode zou 'spear phishing' zijn. Dat is een zeer gerichte, gepersonaliseerde vorm van phishing, waarbij e-mails afkomstig lijken van je overste(n) of collega('s). Doel is uiteraard om via een besmet bestand of een onveilige link te kunnen inbreken op het bedrijfsnetwerk.

Naast Google en Yahoo gaf ook al Adobe Systems aan dat zijn netwerksystemen aangevallen werden. In de krant The Washington Post worden ook de namen genoemd van Symantec, Northrop Grumman en Dow Chemical.

Ook andere Amerikaanse bedrijven zijn het slachtoffer geworden van Chinese hackers. De aanvallen vertonen veel gelijkenissen met die eerder op Google. Google zei deze week dat minstens 20 andere bedrijven ook het doelwit waren van een reeks "zeer gesofisticeerde" aanvallen in december. Google zei de andere bedrijven, uit de financiële, technologische, chemische en mediasector, op de hoogte te zullen brengen. De gebruikte methode zou 'spear phishing' zijn. Dat is een zeer gerichte, gepersonaliseerde vorm van phishing, waarbij e-mails afkomstig lijken van je overste(n) of collega('s). Doel is uiteraard om via een besmet bestand of een onveilige link te kunnen inbreken op het bedrijfsnetwerk. Naast Google en Yahoo gaf ook al Adobe Systems aan dat zijn netwerksystemen aangevallen werden. In de krant The Washington Post worden ook de namen genoemd van Symantec, Northrop Grumman en Dow Chemical.