De oorlog om Zuid-Ossetië wordt ook online uitgevochten. Verscheidene Georgische sites worden bestookt door Russische hackers, de website van de Georgische president is naar een host in de VS verhuisd, en plaatselijke regering gebruikt Google om een antwoord op de Russische invasie te formuleren.

De website van de Georgische president Michail Saakasjvili is in het weekend naar een host in de VS verhuisd, nadat Russische hackers hadden geprobeerd om de oorspronkelijke servers plat te leggen door er met botnets zeer veel berichten naar toe te sturen.

Ook de Georgische site van het ministerie van Buitenlansdse Zaken werd gekraakt. Hackers plaatsten een collage van de Georgische president en Adolf Hitler op de webstek. Diverse andere sites kregen 'distributed denial of service (DDoS) aanvallen te verwerken.

De site president.gov.ge wordt nu gehost door Tulip Systems in Atlanta. Tulip-directeur Nino Doidjasjvili was op vakantie in haar geboorteland toen de oorlog uitbrak. Behalve de site van Saakasjvili is ook die van een prominent Georgisch televisiestation verplaatst naar de VS.

Overigens zegt Doidjasjvili dat de cyberaanvallen vanuit Moskou en Sint-Petersburg voortduren. Want zelfs op de Amerikaanse servers was de site van de president soms onbereikbaar. De Poolse president Lech Kaczynski gaf dan weer ruimte op zijn Engelstalige site aan zijn Georgische ambtsgenoot.

Intussen maakt de Georgische regering gebruikt van Google's Blogger om een antwoord te formuleren op de Russische 'invasie'. http://georgiamfa.blogspot.com/

De oorlog om Zuid-Ossetië wordt ook online uitgevochten. Verscheidene Georgische sites worden bestookt door Russische hackers, de website van de Georgische president is naar een host in de VS verhuisd, en plaatselijke regering gebruikt Google om een antwoord op de Russische invasie te formuleren. De website van de Georgische president Michail Saakasjvili is in het weekend naar een host in de VS verhuisd, nadat Russische hackers hadden geprobeerd om de oorspronkelijke servers plat te leggen door er met botnets zeer veel berichten naar toe te sturen. Ook de Georgische site van het ministerie van Buitenlansdse Zaken werd gekraakt. Hackers plaatsten een collage van de Georgische president en Adolf Hitler op de webstek. Diverse andere sites kregen 'distributed denial of service (DDoS) aanvallen te verwerken. De site president.gov.ge wordt nu gehost door Tulip Systems in Atlanta. Tulip-directeur Nino Doidjasjvili was op vakantie in haar geboorteland toen de oorlog uitbrak. Behalve de site van Saakasjvili is ook die van een prominent Georgisch televisiestation verplaatst naar de VS. Overigens zegt Doidjasjvili dat de cyberaanvallen vanuit Moskou en Sint-Petersburg voortduren. Want zelfs op de Amerikaanse servers was de site van de president soms onbereikbaar. De Poolse president Lech Kaczynski gaf dan weer ruimte op zijn Engelstalige site aan zijn Georgische ambtsgenoot. Intussen maakt de Georgische regering gebruikt van Google's Blogger om een antwoord te formuleren op de Russische 'invasie'. http://georgiamfa.blogspot.com/