De oproep van de Europese Unie aan fabrikanten om naar een gemeenschappelijke oplaadstandaard te gaan, is niet in dovemansoren gevallen.

De GSM Association en 17 grote telecomspelers hebben een intentieverklaring ondertekend om - eindelijk - een [uniforme oplaadstandaard] te creëren. Dat werd op het Mobile World Congress bekend gemaakt.

Zoals het er nu naar uitziet, zal micro-usb dé standaard worden. De verschillende partijen engageren zich om tegen 2012 voor een universele oplader te zorgen, die bovendien ook efficiënter met energie moet omgaan.

Onder meer Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson en Qualcomm hebben reeds hun handtekening gezet. Volgens de GSM Association - de overkoepelende vereniging van zowat alle mobiele belanghebbenden - kan door de maatregel de productie van opladers wereldwijd met 50 procent afnemen.

De oproep van de Europese Unie aan fabrikanten om naar een gemeenschappelijke oplaadstandaard te gaan, is niet in dovemansoren gevallen. De GSM Association en 17 grote telecomspelers hebben een intentieverklaring ondertekend om - eindelijk - een [uniforme oplaadstandaard] te creëren. Dat werd op het Mobile World Congress bekend gemaakt. Zoals het er nu naar uitziet, zal micro-usb dé standaard worden. De verschillende partijen engageren zich om tegen 2012 voor een universele oplader te zorgen, die bovendien ook efficiënter met energie moet omgaan. Onder meer Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson en Qualcomm hebben reeds hun handtekening gezet. Volgens de GSM Association - de overkoepelende vereniging van zowat alle mobiele belanghebbenden - kan door de maatregel de productie van opladers wereldwijd met 50 procent afnemen.