Tegen eind dit jaar zullen we waarschijnlijk weer een recordaantal elektronische betalingen hebben genoteerd. Dat blijkt uit cijfers van Atos Worldline.

Het bericht staat te lezen in de krant De Tijd. Tijdens de eerste elf maanden van het jaar voerden de Belgen 1,13 miljard elektronische verrichtingen uit. Heel vorig jaar kwam het totaal uit op 1,175 miljard. Maar de koopjesperiode is in de cijfers van dit jaar nog niet verrekend, zodat het cijfer van vorig jaar haast zeker zal overtroffen worden.

Per transactie is de som wel lager en dat is volgens de krant te wijten aan de crisis: Belgen kopen daardoor prijsbewuster. Het gemiddelde bedrag per verrichting was tijdens de eerste elf maanden van 2009 54,5 euro, tegenover 57 euro in 2008.

Tegen eind dit jaar zullen we waarschijnlijk weer een recordaantal elektronische betalingen hebben genoteerd. Dat blijkt uit cijfers van Atos Worldline. Het bericht staat te lezen in de krant De Tijd. Tijdens de eerste elf maanden van het jaar voerden de Belgen 1,13 miljard elektronische verrichtingen uit. Heel vorig jaar kwam het totaal uit op 1,175 miljard. Maar de koopjesperiode is in de cijfers van dit jaar nog niet verrekend, zodat het cijfer van vorig jaar haast zeker zal overtroffen worden. Per transactie is de som wel lager en dat is volgens de krant te wijten aan de crisis: Belgen kopen daardoor prijsbewuster. Het gemiddelde bedrag per verrichting was tijdens de eerste elf maanden van 2009 54,5 euro, tegenover 57 euro in 2008.