De politie zoekt de daders van een reeks diefstallen van Cisco-switches uit de kasten voor de verkeerssignalisatie op de E313. De meeste diefstallen gebeurden tussen Geel en Ranst.

Twee mannen stalen daar sinds september 2008 al 25 Cisco Catalyst switches (WS-C2960-24TC-L). Op het internet wordt voor dat type switches tussen de 1000 en 1200 euro gevraagd.

De switches worden volgens de politie enkel door bedrijven gebruikt. "Dit doet vermoeden dat ze, of binnen dit milieu worden doorverkocht, of worden gebruikt door de dieven zelf bij de installatie van kleine of middelgrote informaticanetwerken."

De diefstallen zijn zorgwekkend omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de signalisatie op de E313 niet naar behoren werkt en de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen, aldus de politie.

Op 24 oktober vorig jaar konden de verdachten gefilmd worden en ook hun stemmen werden geregistreerd. Het zou gaan om twee blanke mannen, tussen 20 en 40 jaar, die Nederlands spreken. Uit hun werkwijze leidt de politie af dat ze vertrouwd zijn met informatica-apparatuur. [Bekijk de beelden en beluister een audiofragment op de website van de federale politie]. Daar vindt u ook de serienummers terug van de gestolen apparatuur.

De ordediensten vragen mensen die een switch aangeboden krijgen buiten de normale kanalen, om dit te melden. Zij die de daders herkennen, kunnen bellen naar het gratis nummer 0800 91 119.

De politie zoekt de daders van een reeks diefstallen van Cisco-switches uit de kasten voor de verkeerssignalisatie op de E313. De meeste diefstallen gebeurden tussen Geel en Ranst. Twee mannen stalen daar sinds september 2008 al 25 Cisco Catalyst switches (WS-C2960-24TC-L). Op het internet wordt voor dat type switches tussen de 1000 en 1200 euro gevraagd. De switches worden volgens de politie enkel door bedrijven gebruikt. "Dit doet vermoeden dat ze, of binnen dit milieu worden doorverkocht, of worden gebruikt door de dieven zelf bij de installatie van kleine of middelgrote informaticanetwerken." De diefstallen zijn zorgwekkend omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de signalisatie op de E313 niet naar behoren werkt en de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen, aldus de politie. Op 24 oktober vorig jaar konden de verdachten gefilmd worden en ook hun stemmen werden geregistreerd. Het zou gaan om twee blanke mannen, tussen 20 en 40 jaar, die Nederlands spreken. Uit hun werkwijze leidt de politie af dat ze vertrouwd zijn met informatica-apparatuur. [Bekijk de beelden en beluister een audiofragment op de website van de federale politie]. Daar vindt u ook de serienummers terug van de gestolen apparatuur. De ordediensten vragen mensen die een switch aangeboden krijgen buiten de normale kanalen, om dit te melden. Zij die de daders herkennen, kunnen bellen naar het gratis nummer 0800 91 119.