Het openbaar ministerie vordert voor Jo Lernout, Pol Hauspie en Nico Willaert een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar effectief, en een boete plus een bijzondere verbeurdverklaring.

Voor Gaston Bastiaens vroeg de openbare aanklager een celstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar effectief, en een boete.

Het OM beëindigde gisteren de opsomming van de individuele verantwoordelijkheden van de beklaagden. Daarbij kreeg de bank Artesia (nu Dexia) een flinke veeg uit de pan. De bank zou in 1998 en 1999 bewust hebben meegewerkt aan de manipulatie van de omzet van Lernout & Hauspie. De bank wist volgens het openbaar ministerie dat de drie overbruggingskredieten die werden verleend niet in verband mochten worden gebracht met L&H en dat ze daarom naar constructies zocht om dat verband voor de buitenwereld te vermijden. De drie kredieten werden gebruikt om licentievergoedingen van de Language Development Companies (LDC's) aan L&H te betalen.

Lees het volledige artikel op [Trends.be]

Het openbaar ministerie vordert voor Jo Lernout, Pol Hauspie en Nico Willaert een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar effectief, en een boete plus een bijzondere verbeurdverklaring. Voor Gaston Bastiaens vroeg de openbare aanklager een celstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar effectief, en een boete. Het OM beëindigde gisteren de opsomming van de individuele verantwoordelijkheden van de beklaagden. Daarbij kreeg de bank Artesia (nu Dexia) een flinke veeg uit de pan. De bank zou in 1998 en 1999 bewust hebben meegewerkt aan de manipulatie van de omzet van Lernout & Hauspie. De bank wist volgens het openbaar ministerie dat de drie overbruggingskredieten die werden verleend niet in verband mochten worden gebracht met L&H en dat ze daarom naar constructies zocht om dat verband voor de buitenwereld te vermijden. De drie kredieten werden gebruikt om licentievergoedingen van de Language Development Companies (LDC's) aan L&H te betalen. Lees het volledige artikel op [Trends.be]