De verwerping door het Brusselse hof van beroep van Telenets vraag tot schorsing van de openstelling van de kabel, gaat "duidelijk in tegen de technologische en marktevolutie in de

mediasector". Dat stelt Cable Belgium, de vereniging van Belgische kabeloperatoren, in een reactie.

Dinsdag raakte bekend dat het hof Telenets vraag verworpen had om de beslissing van november 2011 van de mediaregulatoren tot openstelling van de kabel te schorsen. De beroepsvereniging van kabeloperatoren oordeelt dat de vrijmaking zoals beslist in 2011 "de verdere overstap naar het digitale tijdperk alleen maar kan vertragen" en dat het gepaard zou gaan met "zware kosten voor de uitvoering" ervan.

Cable Belgium wijst op de inspanningen van de verschillende operatoren om de overgang van analoog naar digitaal succesvol te laten verlopen, waarbij het bijvoorbeeld denkt aan extra zenders en meer functionaliteiten. Ook wijst de koepel op het succes van digitale televisie in ons land en op de "sterke concurrentie tussen aanbieders" van digitale televisie. Een indirecte verwijzing naar Belgacom dat digitale televisie via de ADSL-lijn aanbiedt.

"Cable Belgium begrijpt niet waarom regulering te rechtvaardigen is op een dynamische markt ten aanzien van oude technologie, namelijk "analoge televisie" en nieuwe technologie zoals digitale televisie en internet, waar nog veel investeringen en innovatie nodig zijn."

Overigens moet het hof zich op 9 oktober nog uitspreken over gelijkaardige schorsingsvragen van Brutélé, Numericable en Tecteo. En de verschillende operatoren hebben ook ten gronde de openstelling aangevochten. Uitspraak tegen juni 2013.

Bron: Belga

De verwerping door het Brusselse hof van beroep van Telenets vraag tot schorsing van de openstelling van de kabel, gaat "duidelijk in tegen de technologische en marktevolutie in de mediasector". Dat stelt Cable Belgium, de vereniging van Belgische kabeloperatoren, in een reactie. Dinsdag raakte bekend dat het hof Telenets vraag verworpen had om de beslissing van november 2011 van de mediaregulatoren tot openstelling van de kabel te schorsen. De beroepsvereniging van kabeloperatoren oordeelt dat de vrijmaking zoals beslist in 2011 "de verdere overstap naar het digitale tijdperk alleen maar kan vertragen" en dat het gepaard zou gaan met "zware kosten voor de uitvoering" ervan. Cable Belgium wijst op de inspanningen van de verschillende operatoren om de overgang van analoog naar digitaal succesvol te laten verlopen, waarbij het bijvoorbeeld denkt aan extra zenders en meer functionaliteiten. Ook wijst de koepel op het succes van digitale televisie in ons land en op de "sterke concurrentie tussen aanbieders" van digitale televisie. Een indirecte verwijzing naar Belgacom dat digitale televisie via de ADSL-lijn aanbiedt. "Cable Belgium begrijpt niet waarom regulering te rechtvaardigen is op een dynamische markt ten aanzien van oude technologie, namelijk "analoge televisie" en nieuwe technologie zoals digitale televisie en internet, waar nog veel investeringen en innovatie nodig zijn." Overigens moet het hof zich op 9 oktober nog uitspreken over gelijkaardige schorsingsvragen van Brutélé, Numericable en Tecteo. En de verschillende operatoren hebben ook ten gronde de openstelling aangevochten. Uitspraak tegen juni 2013. Bron: Belga