Browserbouwer Opera Software haalt met Handster een sterk app-platform binnen.

Handster, opgericht in 2004, heeft technologie voor het opzetten van appwinkels in huis, voor eender welk mobiel platform. Zelf heeft het ook één van de grootste Android-appstores, onder de merknaam Handster, op de markt gezet. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten en in Oekraïne.

Opera, dat zelf de Opera Mobile Store heeft uitgebouwd, zegt met de overname van Handster te willen evolueren van een browserspecialist naar een leverancier van mobiele diensten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Browserbouwer Opera Software haalt met Handster een sterk app-platform binnen. Handster, opgericht in 2004, heeft technologie voor het opzetten van appwinkels in huis, voor eender welk mobiel platform. Zelf heeft het ook één van de grootste Android-appstores, onder de merknaam Handster, op de markt gezet. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten en in Oekraïne. Opera, dat zelf de Opera Mobile Store heeft uitgebouwd, zegt met de overname van Handster te willen evolueren van een browserspecialist naar een leverancier van mobiele diensten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.