Op Twitter regent het meldingen van gebruikers uit diverse landen die op hun smartphone plots boodschappen als #StayHome, #YoMeQuedoEnCasa (Spaans) of #EvdeKal (Turks) zien verschijnen zodra ze de straat op gaan. De meldingen worden getoond in de statusbalk van de telefoon, helemaal links bovenaan. In België doen in elk geval Orange en Proximus ook mee.

Andere landen waar operators langs deze weg waarschuwingen uitsturen zijn onder meer Duitsland, Luxemburg, Peru, de Verenigde Arabische Emiraten, India, Turkije, Roemenië en Indonesië. De boodschappen verschijnen overigens niet alleen als de gebruiker zijn woonst verlaat, maar ook wanneer de WiFi-functie van de smartphone handmatig wordt uitgeschakeld.

Op Twitter regent het meldingen van gebruikers uit diverse landen die op hun smartphone plots boodschappen als #StayHome, #YoMeQuedoEnCasa (Spaans) of #EvdeKal (Turks) zien verschijnen zodra ze de straat op gaan. De meldingen worden getoond in de statusbalk van de telefoon, helemaal links bovenaan. In België doen in elk geval Orange en Proximus ook mee.Andere landen waar operators langs deze weg waarschuwingen uitsturen zijn onder meer Duitsland, Luxemburg, Peru, de Verenigde Arabische Emiraten, India, Turkije, Roemenië en Indonesië. De boodschappen verschijnen overigens niet alleen als de gebruiker zijn woonst verlaat, maar ook wanneer de WiFi-functie van de smartphone handmatig wordt uitgeschakeld.