De tijd dat Apple zijn nieuwe producten geheim kon houden, is al lang voorbij. Het is dan ook al even duidelijk welke twee apparaten de hoofdrol zullen spelen vandaag, om 19.00u Belgische tijd, daar in San Francisco.

De iPad 5 zal naar verwachting meer op de iPad-mini gaan lijken: dat wil zeggen: een 'hardere', dunnere rechthoek. De nieuwe iPad krijgt wellicht dezelfde 64 bit-chip mee die ook in de onlangs voorgestelde iPhone 5 zit. Ook de startknop met vingerafdruksensor van de nieuwe iPhone maakt wellicht zijn opwachting.

Gespeculeerd wordt dat Apple voor het eerst een iPad met 256 gigabytes geheugen zal aanbieden. Misschien zit ook een cover met ingebouwd toetsenbord erin, waarmee Apple een prik zou uitdelen aan Microsoft, dat zopas zijn nieuwe Surface-tablets voorstelde.

Mini met Retina-scherm
Grootste vernieuwing voor de iPad Mini wordt wellicht een superscherp retinascherm. De eerste iPad Mini werd alom geroemd om zijn makkelijk te hanteren formaat. Qua scherm hinkte het toestel met zijn lange resolutie achterop in vergelijking met de grote iPad en vergelijkbare Android-tablets.

Die situatie moet Apple rechttrekken. Android-tablets, met voorop de Nexus 7 van Google, zijn de laatste maanden aan een gestage opmars bezig. Bovendien vallen ze een stuk goedkoper uit. Gespeculeerd wordt dan ook dat Apple de prijs van de iPad Mini zou verlagen. De computergigant uit Cupertino heeft niet de gewoonte om, dat te doen, maar zou bijvoorbeeld wel de oude iPad Mini in roulatie kunnen houden als budgetvriendelijke optie.

Wellicht geen 'iWatch'

Apple kondigt wellicht ook aan wanneer de eerder voorgestelde Mac Pro-desktopmachine en het besturingssysteem OS X Mavericks in de handel komen. Ook een nieuwe versie van de MacBook Pro en een speciaal voor de feestdagen opgefriste iPod-lijn zit erin.

Wordt zo goed als zeker nog niet voorgesteld: het smartwatch waaraan Apple naar verluidt hard aan werkt achter de schermen. En al evenmin: de stilaan legendarische Appple-televisie, waarvan al gezegd werd dat hij voor de deur staat sinds Steve Jobs nog leefde. (TV)

De tijd dat Apple zijn nieuwe producten geheim kon houden, is al lang voorbij. Het is dan ook al even duidelijk welke twee apparaten de hoofdrol zullen spelen vandaag, om 19.00u Belgische tijd, daar in San Francisco. De iPad 5 zal naar verwachting meer op de iPad-mini gaan lijken: dat wil zeggen: een 'hardere', dunnere rechthoek. De nieuwe iPad krijgt wellicht dezelfde 64 bit-chip mee die ook in de onlangs voorgestelde iPhone 5 zit. Ook de startknop met vingerafdruksensor van de nieuwe iPhone maakt wellicht zijn opwachting. Gespeculeerd wordt dat Apple voor het eerst een iPad met 256 gigabytes geheugen zal aanbieden. Misschien zit ook een cover met ingebouwd toetsenbord erin, waarmee Apple een prik zou uitdelen aan Microsoft, dat zopas zijn nieuwe Surface-tablets voorstelde. Mini met Retina-scherm Grootste vernieuwing voor de iPad Mini wordt wellicht een superscherp retinascherm. De eerste iPad Mini werd alom geroemd om zijn makkelijk te hanteren formaat. Qua scherm hinkte het toestel met zijn lange resolutie achterop in vergelijking met de grote iPad en vergelijkbare Android-tablets. Die situatie moet Apple rechttrekken. Android-tablets, met voorop de Nexus 7 van Google, zijn de laatste maanden aan een gestage opmars bezig. Bovendien vallen ze een stuk goedkoper uit. Gespeculeerd wordt dan ook dat Apple de prijs van de iPad Mini zou verlagen. De computergigant uit Cupertino heeft niet de gewoonte om, dat te doen, maar zou bijvoorbeeld wel de oude iPad Mini in roulatie kunnen houden als budgetvriendelijke optie. Wellicht geen 'iWatch' Apple kondigt wellicht ook aan wanneer de eerder voorgestelde Mac Pro-desktopmachine en het besturingssysteem OS X Mavericks in de handel komen. Ook een nieuwe versie van de MacBook Pro en een speciaal voor de feestdagen opgefriste iPod-lijn zit erin. Wordt zo goed als zeker nog niet voorgesteld: het smartwatch waaraan Apple naar verluidt hard aan werkt achter de schermen. En al evenmin: de stilaan legendarische Appple-televisie, waarvan al gezegd werd dat hij voor de deur staat sinds Steve Jobs nog leefde. (TV)