Na 12 januari zullen Internet Explorer 8, 9 en 10 nog steed werken, maar Microsoft stopt met het uitsturen van updates voor de beveiliging, compatibiliteit en andere technische ondersteuning. Dat wil zeggen dat nieuwe veiligheidslekken of andere problemen niet langer worden opgelost.

De stopzetting is al lang aangekondigd maar ervaring leert dat veel bedrijven blijven vastklampen aan oude versies. Vaak omdat hun webtoepassingen ontwikkeld zijn voor een oude editie en niet compatibel zijn met nieuwere versies.

Internet Explorer 11, de laatste nog ondersteunde versie van IE, heeft nog geen sterfdatum. Vermoedelijk blijft die nog enkele jaren circuleren. Intussen hoopt Microsoft dat gebruikers Windows 10 verder omarmen en ook overstappen naar Edge, de opvolger van Internet Explorer.

Zeurende update

Versies 8, 9 en 10 krijgen nog wel een laatste update op 12 januari. Die zal gebruikers regelmatig waarschuwen dat hun gedateerde browser onveilig is en dat ze best overschakelen naar een nieuwere versie.

Maar om bedrijven die bezig zijn met een upgrade niet nodeloos te storen kan je de melding ook uitschakelen.

Na 12 januari zullen Internet Explorer 8, 9 en 10 nog steed werken, maar Microsoft stopt met het uitsturen van updates voor de beveiliging, compatibiliteit en andere technische ondersteuning. Dat wil zeggen dat nieuwe veiligheidslekken of andere problemen niet langer worden opgelost.De stopzetting is al lang aangekondigd maar ervaring leert dat veel bedrijven blijven vastklampen aan oude versies. Vaak omdat hun webtoepassingen ontwikkeld zijn voor een oude editie en niet compatibel zijn met nieuwere versies.Internet Explorer 11, de laatste nog ondersteunde versie van IE, heeft nog geen sterfdatum. Vermoedelijk blijft die nog enkele jaren circuleren. Intussen hoopt Microsoft dat gebruikers Windows 10 verder omarmen en ook overstappen naar Edge, de opvolger van Internet Explorer.Zeurende updateVersies 8, 9 en 10 krijgen nog wel een laatste update op 12 januari. Die zal gebruikers regelmatig waarschuwen dat hun gedateerde browser onveilig is en dat ze best overschakelen naar een nieuwere versie.Maar om bedrijven die bezig zijn met een upgrade niet nodeloos te storen kan je de melding ook uitschakelen.