Veel is er nog niet bekend over het probleem. Wie op iOS of OS X Safari gebruikt en in de adresbalk tekst wil invoeren, kan geconfronteerd worden met een crash. In eerste instantie gingen veel gebruikers er van uit dat het probleem aan een update lag. Maar ook mensen met een oudere versie kampen met het probleem.

De voorlopige oplossing lijkt te liggen in het uitschakelen van het automatisch suggereren van zoekopdrachten. Een andere methode is om meteen naar privémodus te gaan nog voor je een adres intikt.

De bug doet denken aan de website crashsafari.com. Al staat die los van bovenstaand probleem. Op de website krijgt je iPhone een hoop complexe code binnen waardoor de browser crasht en de telefoon herstart. De site bestaat al een tijdje en bevat volgens Forbes geen malware maar wordt de laatste dagen weer gretig gedeeld om iPhonegebruikers een loer te draaien. Ook andere browsers hebben overigens last met de bewuste site. Al gaan ze eerder zelf crashen in plaats van het hele toestel onderuit te halen.

Veel is er nog niet bekend over het probleem. Wie op iOS of OS X Safari gebruikt en in de adresbalk tekst wil invoeren, kan geconfronteerd worden met een crash. In eerste instantie gingen veel gebruikers er van uit dat het probleem aan een update lag. Maar ook mensen met een oudere versie kampen met het probleem.De voorlopige oplossing lijkt te liggen in het uitschakelen van het automatisch suggereren van zoekopdrachten. Een andere methode is om meteen naar privémodus te gaan nog voor je een adres intikt.De bug doet denken aan de website crashsafari.com. Al staat die los van bovenstaand probleem. Op de website krijgt je iPhone een hoop complexe code binnen waardoor de browser crasht en de telefoon herstart. De site bestaat al een tijdje en bevat volgens Forbes geen malware maar wordt de laatste dagen weer gretig gedeeld om iPhonegebruikers een loer te draaien. Ook andere browsers hebben overigens last met de bewuste site. Al gaan ze eerder zelf crashen in plaats van het hele toestel onderuit te halen.