De FOD Financiën waarschuwt voor valse e-mails die

in naam van de overheidsdienst de ronde doen op het internet. Daarin gebruiken oplichters de vormgeving van Tax-on-web, een overheidsdienst waar je online je belastingaangifte kan indienen, en trachten ze de ontvangers te doen geloven dat ze recht hebben op een belastingteruggave. Daarvoor vragen ze de bank- en kredietkaartgegevens door te sturen, om de betrokkene op die manier geld afhandig te maken.

De FOD Financiën benadrukt nooit op die manier gegevens op te vragen. "Wij doen namelijk alleen terugbetalingen op het bankrekeningnummer dat u via uw belastingaangifte of via de site www.myminfin.be heeft meegedeeld", luidt het.

Bovendien verstuurt de FOD Financiën de aanslagbiljetten altijd per post of via Zoomit. Een belastingplichtige zal nooit aanslagbiljetten ontvangen via de toepassing Tax-on-web.

Volgens woordvoerder Francis Adyns van de FOD Financiën is er geen sprake is van honderden of duizenden slachtoffers. (Belga/MI)

De FOD Financiën waarschuwt voor valse e-mails die in naam van de overheidsdienst de ronde doen op het internet. Daarin gebruiken oplichters de vormgeving van Tax-on-web, een overheidsdienst waar je online je belastingaangifte kan indienen, en trachten ze de ontvangers te doen geloven dat ze recht hebben op een belastingteruggave. Daarvoor vragen ze de bank- en kredietkaartgegevens door te sturen, om de betrokkene op die manier geld afhandig te maken. De FOD Financiën benadrukt nooit op die manier gegevens op te vragen. "Wij doen namelijk alleen terugbetalingen op het bankrekeningnummer dat u via uw belastingaangifte of via de site www.myminfin.be heeft meegedeeld", luidt het. Bovendien verstuurt de FOD Financiën de aanslagbiljetten altijd per post of via Zoomit. Een belastingplichtige zal nooit aanslagbiljetten ontvangen via de toepassing Tax-on-web. Volgens woordvoerder Francis Adyns van de FOD Financiën is er geen sprake is van honderden of duizenden slachtoffers. (Belga/MI)