Pas sinds begin dit jaar is Scott Thompson de nieuwe ceo van Yahoo, maar hij zit al in de puree.

Het Amerikaanse hedgefund Third Point maakte wereldkundig dat er - bewust of onbewust - foutieve informatie in Scott Thompsons online cv staat. De ceo van Yahoo zou geen graad in computerwetenschappen hebben, zoals Yahoo overal vermeldde. Thompson blijkt enkel een 'bachelor of science' in business administration en een major in 'accounting' (boekhouding) te hebben behaald.

Bij Yahoo wordt gesproken van een 'onbedoelde fout'. Wie ze gemaakt heeft, wilt niemand kwijt. "Yahoo stelt een onderzoek in naar de kwestie en zal voor aandeelhouders een verklaring afleggen", klinkt het bij het bedrijf. Opmerkelijk is dat Scott Thompson van PayPal afkomstig was. Ook op de site van PayPal stond al de foutieve cv. Volgens Third Point, dat overigens al jaren invloed probeert te verwerven in de raad van bestuur bij Yahoo, ondermijnt de 'cv-fraude' het bedrijf en de geloofwaardigheid van de ceo.

Pas sinds begin dit jaar is Scott Thompson de nieuwe ceo van Yahoo, maar hij zit al in de puree. Het Amerikaanse hedgefund Third Point maakte wereldkundig dat er - bewust of onbewust - foutieve informatie in Scott Thompsons online cv staat. De ceo van Yahoo zou geen graad in computerwetenschappen hebben, zoals Yahoo overal vermeldde. Thompson blijkt enkel een 'bachelor of science' in business administration en een major in 'accounting' (boekhouding) te hebben behaald. Bij Yahoo wordt gesproken van een 'onbedoelde fout'. Wie ze gemaakt heeft, wilt niemand kwijt. "Yahoo stelt een onderzoek in naar de kwestie en zal voor aandeelhouders een verklaring afleggen", klinkt het bij het bedrijf. Opmerkelijk is dat Scott Thompson van PayPal afkomstig was. Ook op de site van PayPal stond al de foutieve cv. Volgens Third Point, dat overigens al jaren invloed probeert te verwerven in de raad van bestuur bij Yahoo, ondermijnt de 'cv-fraude' het bedrijf en de geloofwaardigheid van de ceo.