De zoektocht naar drie zwarte jongens leverde hem een grote hoeveelheid mugshots van gevangenen op, terwijl de blanke variant drie breedlachende kerngezonde jongens liet zien.

Kabir Ali uit Virginia zette dinsdag een video van zijn zoektocht op Twitter, die inmiddels tienduizenden keren is geretweet en favoriet gemaakt. 'De resultaten ontstaan door de algoritmes die zijn ingevoerd. Die zijn niet racistisch, maar ik denk dat ze wel meer controle kunnen uitoefenen over zoiets', zei de scholier donderdag tegen de Britse krant The Guardian.

Google heeft de algoritmes inmiddels aangepast, waardoor de zoekresultaten nu veranderd zijn.

(ANP/WK)

De zoektocht naar drie zwarte jongens leverde hem een grote hoeveelheid mugshots van gevangenen op, terwijl de blanke variant drie breedlachende kerngezonde jongens liet zien.Kabir Ali uit Virginia zette dinsdag een video van zijn zoektocht op Twitter, die inmiddels tienduizenden keren is geretweet en favoriet gemaakt. 'De resultaten ontstaan door de algoritmes die zijn ingevoerd. Die zijn niet racistisch, maar ik denk dat ze wel meer controle kunnen uitoefenen over zoiets', zei de scholier donderdag tegen de Britse krant The Guardian.Google heeft de algoritmes inmiddels aangepast, waardoor de zoekresultaten nu veranderd zijn.(ANP/WK)