Tesla-topman Elon Musk krijgt een aandelenpakket ter waarde van 2,6 miljard dollar als hij de komende jaren bepaalde doelstellingen bij de producent van elektrische auto's haalt. Een deel van de aandeelhouders is het daar niet mee eens en zegt deze maand tegen het voorstel te stemmen. Voorstanders wijzen juist op het succes van Tesla, dat nauw verbonden is met boegbeeld en medeoprichter Musk.

Musk heeft al circa 20 procent van de aandelen Tesla in handen. Twee beleggingsadviesbureaus vinden dat miljardair Musk geen groter belang in het bedrijf nodig heeft om gemotiveerd te blijven. Musk kan met afstand de bestbetaalde topman bij een beursgenoteerd bedrijf worden als hij alle doelstellingen haalt.

Tesla-topman Elon Musk krijgt een aandelenpakket ter waarde van 2,6 miljard dollar als hij de komende jaren bepaalde doelstellingen bij de producent van elektrische auto's haalt. Een deel van de aandeelhouders is het daar niet mee eens en zegt deze maand tegen het voorstel te stemmen. Voorstanders wijzen juist op het succes van Tesla, dat nauw verbonden is met boegbeeld en medeoprichter Musk. Musk heeft al circa 20 procent van de aandelen Tesla in handen. Twee beleggingsadviesbureaus vinden dat miljardair Musk geen groter belang in het bedrijf nodig heeft om gemotiveerd te blijven. Musk kan met afstand de bestbetaalde topman bij een beursgenoteerd bedrijf worden als hij alle doelstellingen haalt.