De NS heeft in het treinstation Rotterdam Centraal een oplaadpaal gezet waarmee treinreizigers hun smartphone gratis van stroom kunnen voorzien. Het 'oplaadstation' heeft twee lades waarin telefoons geplaatst kunnen worden. Deze lades kunnen worden gesloten met een code naar keuze, zodat reizigers de paal kunnen verlaten terwijl hun toestel aan het opladen is.

Met dit gratis systeem mikt de NS vooral op treinreizigers die tijdens het wachten een dringend telefoontje moeten plegen, maar zonder stroom zitten.

De oplaadpaal zal daar drie maanden blijven staan in Rotterdam. Na deze proefperiode zal worden beslist of het de moeite loont om het oplaadsysteem ook in andere Nederlandse stations te installeren.

Het Nederlandse initiatief heeft geen wervelende start genomen: tijdens de eerste week hebben amper 40 mensen er hun smartphone opgeladen.

Zou het de moeite lonen voor de NMBS om in de Belgische treinstations een dergelijk project op te starten?

De NS heeft in het treinstation Rotterdam Centraal een oplaadpaal gezet waarmee treinreizigers hun smartphone gratis van stroom kunnen voorzien. Het 'oplaadstation' heeft twee lades waarin telefoons geplaatst kunnen worden. Deze lades kunnen worden gesloten met een code naar keuze, zodat reizigers de paal kunnen verlaten terwijl hun toestel aan het opladen is. Met dit gratis systeem mikt de NS vooral op treinreizigers die tijdens het wachten een dringend telefoontje moeten plegen, maar zonder stroom zitten. De oplaadpaal zal daar drie maanden blijven staan in Rotterdam. Na deze proefperiode zal worden beslist of het de moeite loont om het oplaadsysteem ook in andere Nederlandse stations te installeren. Het Nederlandse initiatief heeft geen wervelende start genomen: tijdens de eerste week hebben amper 40 mensen er hun smartphone opgeladen. Zou het de moeite lonen voor de NMBS om in de Belgische treinstations een dergelijk project op te starten?