De Note 5 heeft zoals zijn voorgangers ruimte om een stylus te bewaren. Maar wie de pen per ongeluk omgekeerd terugschuift (met de punt naar buiten), kan er zo voor zorgen dat de pen vast komt te zitten en dat het detectiemechanisme van de pen stuk gaat.

Op verschillende sites duiken intussen meldingen op van het probleem. Onder meer Android Police wist goed op beeld vast te leggen hoe het toestel niet meer reageert op de stylus en hoe die ook volledig vast komt te zitten in het toestel. Hoewel het technisch niet om een fout gaat, is het wel erg makkelijk om de stylus verkeerd te gebruiken. Zo was het in eerdere modellen minder makkelijk om de schrijfstick omgekeerd te plaatsen.

Al zullen vooral buitenlandse gebruikers last hebben van het probleem. Samsung stelde zijn Note 5 samen met de Galaxy S6 Edge anderhalve week geleden voor, maar die eerste is voorlopig niet beschikbaar in Europa.

Samsung zelf heeft intussen een verklaring verspreid waarin het gebruikers suggereert om het toestel te gebruiken op de manier die de handleiding voorschrijft.

De Note 5 heeft zoals zijn voorgangers ruimte om een stylus te bewaren. Maar wie de pen per ongeluk omgekeerd terugschuift (met de punt naar buiten), kan er zo voor zorgen dat de pen vast komt te zitten en dat het detectiemechanisme van de pen stuk gaat.Op verschillende sites duiken intussen meldingen op van het probleem. Onder meer Android Police wist goed op beeld vast te leggen hoe het toestel niet meer reageert op de stylus en hoe die ook volledig vast komt te zitten in het toestel. Hoewel het technisch niet om een fout gaat, is het wel erg makkelijk om de stylus verkeerd te gebruiken. Zo was het in eerdere modellen minder makkelijk om de schrijfstick omgekeerd te plaatsen. Al zullen vooral buitenlandse gebruikers last hebben van het probleem. Samsung stelde zijn Note 5 samen met de Galaxy S6 Edge anderhalve week geleden voor, maar die eerste is voorlopig niet beschikbaar in Europa.Samsung zelf heeft intussen een verklaring verspreid waarin het gebruikers suggereert om het toestel te gebruiken op de manier die de handleiding voorschrijft.