Het Britse 'Domain Renewal Group' spoort Belgacom-klanten aan hun domeinnaam te vernieuwen tegen een bepaald bedrag. Nochtans krijgen Belgacom-klanten een gratis domeinnaam bij hun internetabonnement...

Enkele Belgacom-klanten kregen een brief in de bus met de boodschap dat ze 28 euro moeten betalen om hun domeinnaam te vernieuwen. Belgacom zegt nu dat dat niet kan, omdat klanten bij hun internetabonnement gratis een domeinnaam krijgen en dat die automatisch wordt vernieuwd.

Bovendien bestaat de kans dat 'Domain Renewal Group' na het betalen van de transactie de domeinnaam kaapt. Uit eerdere wapenfeiten blijkt dat het bedrijf de websites na de betaling overneemt, waarna ze onbruikbaar worden voor de eigenaar, zo meldt Belga.

Belgacom heeft zijn klanten een e-mail gestuurd met een waarschuwing voor de mogelijke fraude. Als een klant dat wenst, stuurt Belgacom alle informatie en richtlijnen over zijn domeinnaam op.

Belgacom heeft ook een klacht ingediend bij de Federale Computer Crime Unit (FCCU) en bij de FOD Economie.

Het Britse 'Domain Renewal Group' spoort Belgacom-klanten aan hun domeinnaam te vernieuwen tegen een bepaald bedrag. Nochtans krijgen Belgacom-klanten een gratis domeinnaam bij hun internetabonnement... Enkele Belgacom-klanten kregen een brief in de bus met de boodschap dat ze 28 euro moeten betalen om hun domeinnaam te vernieuwen. Belgacom zegt nu dat dat niet kan, omdat klanten bij hun internetabonnement gratis een domeinnaam krijgen en dat die automatisch wordt vernieuwd. Bovendien bestaat de kans dat 'Domain Renewal Group' na het betalen van de transactie de domeinnaam kaapt. Uit eerdere wapenfeiten blijkt dat het bedrijf de websites na de betaling overneemt, waarna ze onbruikbaar worden voor de eigenaar, zo meldt Belga. Belgacom heeft zijn klanten een e-mail gestuurd met een waarschuwing voor de mogelijke fraude. Als een klant dat wenst, stuurt Belgacom alle informatie en richtlijnen over zijn domeinnaam op. Belgacom heeft ook een klacht ingediend bij de Federale Computer Crime Unit (FCCU) en bij de FOD Economie.