In Edegem is gestart met de opmaak van een digitale databank van alle verkeersborden in Vlaanderen.

Eén van de camerawagens die daarvoor zal zorgen, legde in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt zijn eerste kilometers af. De bedoeling is om in 2010 een beeld te krijgen van alle verharde wegen die Vlaanderen rijk is, om zo beter in te kunnen spelen op mobiliteitsproblemen zoals bijvoorbeeld sluipverkeer.

De zuidoostrand van Antwerpen geldt als een proefregio. Omdat er veel verkeersproblemen zijn door mensen die in en uit de stad rijden, komen gemeenten als Aartselaar, Boechout, Kontich en Edegem eerst aan bod. Daarna zullen een vijftal camerawagens ingezet worden in alle andere provincies.

Om de 5 meter wordt er een foto van 360 graden genomen. De informatie die daar op staat wordt naar een centrale computer doorgestuurd en daar verwerkt. Zo wil minister Van Brempt een inventaris krijgen van alle wegwijzers en snelheidsbeperkingen om er dan op in te spelen en eventueel onlogische verkeerssituaties aan te pakken.

De gegevens zullen ook ingevoerd worden in de gps-toestellen van automobilisten, zodat ze op voorhand weten hoe snel je ergens mag rijden, zodat ze zich beter kunnen concentreren op de weg. Gehandicapten zullen met de databank ook makkelijker te weten kunnen komen waar er parkeerplaatsen voor hen te vinden zijn. In totaal zal het project ongeveer 15 miljoen euro kosten.

Na deze eerste meting is de Vlaamse overheid van plan om haar inventaris regelmatig aan te passen. Via een overeenkomst met de lokale besturen, zouden zo'n aanpassingen volgens de minister eenvoudig moet kunnen gedaan worden.

Bron: Belga

In Edegem is gestart met de opmaak van een digitale databank van alle verkeersborden in Vlaanderen. Eén van de camerawagens die daarvoor zal zorgen, legde in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt zijn eerste kilometers af. De bedoeling is om in 2010 een beeld te krijgen van alle verharde wegen die Vlaanderen rijk is, om zo beter in te kunnen spelen op mobiliteitsproblemen zoals bijvoorbeeld sluipverkeer. De zuidoostrand van Antwerpen geldt als een proefregio. Omdat er veel verkeersproblemen zijn door mensen die in en uit de stad rijden, komen gemeenten als Aartselaar, Boechout, Kontich en Edegem eerst aan bod. Daarna zullen een vijftal camerawagens ingezet worden in alle andere provincies. Om de 5 meter wordt er een foto van 360 graden genomen. De informatie die daar op staat wordt naar een centrale computer doorgestuurd en daar verwerkt. Zo wil minister Van Brempt een inventaris krijgen van alle wegwijzers en snelheidsbeperkingen om er dan op in te spelen en eventueel onlogische verkeerssituaties aan te pakken. De gegevens zullen ook ingevoerd worden in de gps-toestellen van automobilisten, zodat ze op voorhand weten hoe snel je ergens mag rijden, zodat ze zich beter kunnen concentreren op de weg. Gehandicapten zullen met de databank ook makkelijker te weten kunnen komen waar er parkeerplaatsen voor hen te vinden zijn. In totaal zal het project ongeveer 15 miljoen euro kosten. Na deze eerste meting is de Vlaamse overheid van plan om haar inventaris regelmatig aan te passen. Via een overeenkomst met de lokale besturen, zouden zo'n aanpassingen volgens de minister eenvoudig moet kunnen gedaan worden. Bron: Belga