Microsoft kondigde in mei al eens het vertrek van 1.850 mensen aan. Dat wordt nu uitgebreid met 2.850 mensen. Dat staat te lezen in documenten aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De ontslagen worden tegen juni volgend jaar afgerond. Het gaat enerzijds om sales, anderzijds om mensen die aan Windows Phone hardware werkten. Vaak gaat het hier om mensen die aan boord zijn gekomen toen Microsoft de telefoonafdeling van Nokia overnam.

Recode merkt op dat Microsoft met de nieuwe ontslagronde bijna de volledige Nokia-activiteiten heeft weggevaagd. Vandaag werken er in totaal 114.000 mensen voor het bedrijf. 63.000 in de VS en 51.000 in de rest van de wereld.

Microsoft kondigde in mei al eens het vertrek van 1.850 mensen aan. Dat wordt nu uitgebreid met 2.850 mensen. Dat staat te lezen in documenten aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.De ontslagen worden tegen juni volgend jaar afgerond. Het gaat enerzijds om sales, anderzijds om mensen die aan Windows Phone hardware werkten. Vaak gaat het hier om mensen die aan boord zijn gekomen toen Microsoft de telefoonafdeling van Nokia overnam.Recode merkt op dat Microsoft met de nieuwe ontslagronde bijna de volledige Nokia-activiteiten heeft weggevaagd. Vandaag werken er in totaal 114.000 mensen voor het bedrijf. 63.000 in de VS en 51.000 in de rest van de wereld.