De West-Vlaamse technologiegroep Barco gaat voor de derde keer dit jaar ingrijpen in haar personeelsbestand. Eerder dit jaar sneuvelden al 151 jobs.

Barco zet de vermindering in personeel verder als onderdeel van zijn algemeen kostenbesparingsplan aangekondigd met de resultaten van het tweede kwartaal 2008. Dat meldt de technologiegroep dinsdag in een persbericht.

In september werden al een aantal ontslagen aangekondigd. Nu zal het aantal medewerkers verder verminderd worden met ongeveer 200 wereldwijd. 130 daarvan vertrekken nog in december, de overigen in de loop van 2009. In België zouden volgens woordvoerder Jean-Pierre Tanghe zo'n 40 à 50 personeelsleden hun job verliezen.

Barco lijdt onder een reeks ongunstige interne en externe factoren, waaronder de economische crisis en te hoge kosten. Om het tij te keren kondigde het bedrijf in de zomer een besparingsplan aan van 30 miljoen euro. Dat plan leidde in juli al tot het verdwijnen van 113 arbeidsplaatsen. In september kwamen er nog eens 38 bij.

Bovendien raakte toen bekend dat 55 andere werknemers intern een andere baan kregen en dat Barco vertrekkers veel selectiever gaat vervangen.

"Het zijn voornamelijk bedienden en kaderleden die verdwijnen", zegt Tanghe nog. "We kiezen er voor om de reorganisatie stap per stap door te voeren, vandaar dat er al voor de derde keer jobverlies wordt aangekondigd." De groep heeft wereldwijd meer dan 3.000 mensen in dienst.

Bron: Trends.be / Belga

De West-Vlaamse technologiegroep Barco gaat voor de derde keer dit jaar ingrijpen in haar personeelsbestand. Eerder dit jaar sneuvelden al 151 jobs. Barco zet de vermindering in personeel verder als onderdeel van zijn algemeen kostenbesparingsplan aangekondigd met de resultaten van het tweede kwartaal 2008. Dat meldt de technologiegroep dinsdag in een persbericht. In september werden al een aantal ontslagen aangekondigd. Nu zal het aantal medewerkers verder verminderd worden met ongeveer 200 wereldwijd. 130 daarvan vertrekken nog in december, de overigen in de loop van 2009. In België zouden volgens woordvoerder Jean-Pierre Tanghe zo'n 40 à 50 personeelsleden hun job verliezen. Barco lijdt onder een reeks ongunstige interne en externe factoren, waaronder de economische crisis en te hoge kosten. Om het tij te keren kondigde het bedrijf in de zomer een besparingsplan aan van 30 miljoen euro. Dat plan leidde in juli al tot het verdwijnen van 113 arbeidsplaatsen. In september kwamen er nog eens 38 bij. Bovendien raakte toen bekend dat 55 andere werknemers intern een andere baan kregen en dat Barco vertrekkers veel selectiever gaat vervangen. "Het zijn voornamelijk bedienden en kaderleden die verdwijnen", zegt Tanghe nog. "We kiezen er voor om de reorganisatie stap per stap door te voeren, vandaar dat er al voor de derde keer jobverlies wordt aangekondigd." De groep heeft wereldwijd meer dan 3.000 mensen in dienst. Bron: Trends.be / Belga