In Groot-Brittannië blijft de reeks pijnlijke computerinbraken voortduren. Deze keer werden bij de luchtmacht informatiedragers met erg gevoelige gegevens over werknemers gestolen - daaronder details over drugsmisbruik, strafrechtelijke vervolgingen, bezoek aan prostituees of affaires inclusief de naam van de buitenechtelijke partner.

De harde schijven van de computers werden in september bij de Royal Air Force (RAF) in Gloucestershire gestolen en bevatten informatie, die bij de veiligheidscontrole van de medewerkers verzameld werd. Dat deelden de BBC en The Guardian mee. De regering hield dit evenwel geheim en lichtte het parlement noch de dienst voor de bescherming van persoonlijke gegevens in.

Op het ogenblik van de diefstal had het ministerie van Defensie enkel meegedeeld dat mogelijk bankgegevens en adressen van 50.000 werknemers waren verloren gegaan. Uit een intern rapport blijkt nu dat ook de details van de veiligheidscontrole verdwenen zijn, aldus de media. Ongeveer 500 werknemers, onder hen hoge officieren, zijn getroffen.

In het rapport waarschuwt de RAF ervoor dat de informatie kan gebruikt worden voor afpersingen. "Deze data vormen een uitzonderlijke schat van gegevens voor buitenlandse geheime diensten, onderzoeksjournalisten en afpersers", luidde het in het document, dat een voormalige RAF-officier bezorgde aan de BBC. Als bijzonderheden uit het privéleven in de openbaarheid geraken, wordt bovendien de reputatie van het leger beschadigd. Volgens The Guardian was de informatie niet gecodeerd.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie wilde de juiste inhoud van de informatiedrager niet bevestigen. Hij zei enkel dat er geen aanwijzingen zijn dat ze voor criminele doeleinden of door "vijandige elementen" misbruikt werden. Alle betrokkenen werden ingelicht en hebben advies gekregen.

In Groot-Brittannië gebeuren steeds weer pijnlijke computerinbraken. Zo gingen de data inclusief bankdetails van miljoenen kindergeldtrekkers verloren, daarna die van rijbewijshouders. Onlangs geraakte een cd met de kostenafrekeningen van Britse parlementsleden in handen van de pers. Dat veroorzaakte een schandaal, die alle gevestigde partijen evenzeer zware schade berokkende. Premier Gordon Brown staat daarom onder zware druk om zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Bron: Belga

In Groot-Brittannië blijft de reeks pijnlijke computerinbraken voortduren. Deze keer werden bij de luchtmacht informatiedragers met erg gevoelige gegevens over werknemers gestolen - daaronder details over drugsmisbruik, strafrechtelijke vervolgingen, bezoek aan prostituees of affaires inclusief de naam van de buitenechtelijke partner. De harde schijven van de computers werden in september bij de Royal Air Force (RAF) in Gloucestershire gestolen en bevatten informatie, die bij de veiligheidscontrole van de medewerkers verzameld werd. Dat deelden de BBC en The Guardian mee. De regering hield dit evenwel geheim en lichtte het parlement noch de dienst voor de bescherming van persoonlijke gegevens in. Op het ogenblik van de diefstal had het ministerie van Defensie enkel meegedeeld dat mogelijk bankgegevens en adressen van 50.000 werknemers waren verloren gegaan. Uit een intern rapport blijkt nu dat ook de details van de veiligheidscontrole verdwenen zijn, aldus de media. Ongeveer 500 werknemers, onder hen hoge officieren, zijn getroffen. In het rapport waarschuwt de RAF ervoor dat de informatie kan gebruikt worden voor afpersingen. "Deze data vormen een uitzonderlijke schat van gegevens voor buitenlandse geheime diensten, onderzoeksjournalisten en afpersers", luidde het in het document, dat een voormalige RAF-officier bezorgde aan de BBC. Als bijzonderheden uit het privéleven in de openbaarheid geraken, wordt bovendien de reputatie van het leger beschadigd. Volgens The Guardian was de informatie niet gecodeerd. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie wilde de juiste inhoud van de informatiedrager niet bevestigen. Hij zei enkel dat er geen aanwijzingen zijn dat ze voor criminele doeleinden of door "vijandige elementen" misbruikt werden. Alle betrokkenen werden ingelicht en hebben advies gekregen. In Groot-Brittannië gebeuren steeds weer pijnlijke computerinbraken. Zo gingen de data inclusief bankdetails van miljoenen kindergeldtrekkers verloren, daarna die van rijbewijshouders. Onlangs geraakte een cd met de kostenafrekeningen van Britse parlementsleden in handen van de pers. Dat veroorzaakte een schandaal, die alle gevestigde partijen evenzeer zware schade berokkende. Premier Gordon Brown staat daarom onder zware druk om zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Bron: Belga