De sociale netwerksite MySpace ontslaat 300 internationale medewerkers, of twee derde van zijn buitenlandse werknemerbestand. De ontslagronde komt bovenop het herstructureringsplan dat MySpace vorige week al aankondigde, waarbij 30 procent van de 1.800 Amerikaanse werknemers op straat gezet wordt.

'Net als in de VS, was ook in de rest van de wereld ons personeelsbestand te groot geworden om gezond te zijn in de huidige marktomstandigheden', zegt Owen Van Natta, directievoorzitter van MySpace in een persbericht, nadat een brief over de ontslagen was uitgelekt op het internet.

MySpace noteert de laatste maanden tegenvallende bezoekerscijfers. De site verliest snel marktaandeel aan Facebook, in die mate zelfs dat de bezoekersaantallen teruglopen in plaats van toenemen.

De site, die in 2003 het levenslicht zag, werd op korte tijd erg populair dankzij de vele muzikanten die hun werk deelden via het platform. Maar voor MySpace echt in gang kon schieten, werd de website door eigenaar Intermix voor 650 miljoen dollar verkocht aan Newscorp, het concern van de Australische mediatycoon Rupert Murdoch.

MySpace telt momenteel 15 internationale vestigingen. In Argentinie, Brazilie, Canada, Frankrijk, India, Italie, Mexico, Rusland, Zweden en Spanje kunnen er banen verdwijnen. Vier kantoren worden onherroepelijk gesloten. De activiteiten van MySpace buiten de VS worden gecentraliseerd in Londen, Berlijn en Sydney.

De sociale netwerksite MySpace ontslaat 300 internationale medewerkers, of twee derde van zijn buitenlandse werknemerbestand. De ontslagronde komt bovenop het herstructureringsplan dat MySpace vorige week al aankondigde, waarbij 30 procent van de 1.800 Amerikaanse werknemers op straat gezet wordt. 'Net als in de VS, was ook in de rest van de wereld ons personeelsbestand te groot geworden om gezond te zijn in de huidige marktomstandigheden', zegt Owen Van Natta, directievoorzitter van MySpace in een persbericht, nadat een brief over de ontslagen was uitgelekt op het internet. MySpace noteert de laatste maanden tegenvallende bezoekerscijfers. De site verliest snel marktaandeel aan Facebook, in die mate zelfs dat de bezoekersaantallen teruglopen in plaats van toenemen. De site, die in 2003 het levenslicht zag, werd op korte tijd erg populair dankzij de vele muzikanten die hun werk deelden via het platform. Maar voor MySpace echt in gang kon schieten, werd de website door eigenaar Intermix voor 650 miljoen dollar verkocht aan Newscorp, het concern van de Australische mediatycoon Rupert Murdoch. MySpace telt momenteel 15 internationale vestigingen. In Argentinie, Brazilie, Canada, Frankrijk, India, Italie, Mexico, Rusland, Zweden en Spanje kunnen er banen verdwijnen. Vier kantoren worden onherroepelijk gesloten. De activiteiten van MySpace buiten de VS worden gecentraliseerd in Londen, Berlijn en Sydney.