Een 30-jarige Chinese man heeft een elektrische schok gekregen toen hij zijn iPhone 4 wilde opladen. Hij raakte bewusteloos en werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Hij ligt ondertussen al tien dagen in comateuze toestand op intensieve zorgen.

Namaakoplader

Vermoedelijk werd de elektrische schok niet rechtstreeks door de iPhone veroorzaakt, wel door een namaakoplader die de man gebruikte. Namaakadapters kunnen gevaarlijk zijn omdat ze vaak niet voldoen aan de veiligheidsnormen.

Dodelijk slachtoffer

Zopas kwam in China al een jong meisje om het leven nadat ze geëlektrocuteerd werd terwijl ze telefoneerde met een iPhone die in het stopcontact zat. Ook zij zou een nep-oplader hebben gebruikt.

Een 30-jarige Chinese man heeft een elektrische schok gekregen toen hij zijn iPhone 4 wilde opladen. Hij raakte bewusteloos en werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Hij ligt ondertussen al tien dagen in comateuze toestand op intensieve zorgen. NamaakopladerVermoedelijk werd de elektrische schok niet rechtstreeks door de iPhone veroorzaakt, wel door een namaakoplader die de man gebruikte. Namaakadapters kunnen gevaarlijk zijn omdat ze vaak niet voldoen aan de veiligheidsnormen. Dodelijk slachtofferZopas kwam in China al een jong meisje om het leven nadat ze geëlektrocuteerd werd terwijl ze telefoneerde met een iPhone die in het stopcontact zat. Ook zij zou een nep-oplader hebben gebruikt.