De malware, die de naam Backdoor.MAC.Elanor heeft meegekregen, zit verstopt in een programma dat zich voordoet als een bestandsconverter. In plaats daarvan downloadt het programma een script dat vervolgens kwaadwillenden volledige toegang geeft tot de computer. Het bestaan van malware is niet nieuw, maar het is de tweede keer dit jaar dat malware ook in het wild opduikt. Het programma waar de malware in verstopt zit is bijvoorbeeld te downloaden op doorgaans betrouwbare websites zoals MacUpdate.com.

Het goede nieuws is dat de applicatie niet is ondertekend met een beveiligingscertificaat. Mensen die hun Mac zo hebben ingesteld dat er geen apps mogen worden geopend die niet ondertekend zijn lopen dus geen gevaar.

(ANP/WK)

De malware, die de naam Backdoor.MAC.Elanor heeft meegekregen, zit verstopt in een programma dat zich voordoet als een bestandsconverter. In plaats daarvan downloadt het programma een script dat vervolgens kwaadwillenden volledige toegang geeft tot de computer. Het bestaan van malware is niet nieuw, maar het is de tweede keer dit jaar dat malware ook in het wild opduikt. Het programma waar de malware in verstopt zit is bijvoorbeeld te downloaden op doorgaans betrouwbare websites zoals MacUpdate.com.Het goede nieuws is dat de applicatie niet is ondertekend met een beveiligingscertificaat. Mensen die hun Mac zo hebben ingesteld dat er geen apps mogen worden geopend die niet ondertekend zijn lopen dus geen gevaar.(ANP/WK)