Computerreus HP roept wereldwijd 74.000 laptopbatterijen van Sony terug wegens een "mogelijk veiligheidsprobleem". Ook Dell, Acer, Lenovo en Toshiba zijn getroffen.

De batterijen, gebruikt in bepaalde laptops van de drie producenten, kunnen oververhit raken, "wat voor brandgevaar en een risico op brandwonden bij de gebruiker kan zorgen", klinkt het. HP roept zijn klanten op om de batterijen in kwestie onmiddellijk niet meer te gebruiken, hen uit de computer te halen en een vervangbatterij te bestellen.

De batterijen in kwestie, ontwikkeld door Sony, zijn geïnstalleerd in bepaalde laptops gebouwd tussen december 2004 en juni 2006. Getroffen klanten ontvangen kosteloos een vervangbatterij.

Ook Dell, Acer, Lenovo en Toshiba riepen duizenden batterijen van het Japanse merk terug. In totaal worden zo ongeveer 100.000 batterijen van Sony teruggeroepen, waarvan 35.000 in de Verenigde Staten.

De terugroepactie heeft maar een fractie van de omvang van die van 2006, toen Sony miljoenen defecte batterijen moest vervangen. Het zorgde voor een verlies van ruim 400 miljoen dollar bij het Japanse bedrijf.

Bron: Belga

Computerreus HP roept wereldwijd 74.000 laptopbatterijen van Sony terug wegens een "mogelijk veiligheidsprobleem". Ook Dell, Acer, Lenovo en Toshiba zijn getroffen. De batterijen, gebruikt in bepaalde laptops van de drie producenten, kunnen oververhit raken, "wat voor brandgevaar en een risico op brandwonden bij de gebruiker kan zorgen", klinkt het. HP roept zijn klanten op om de batterijen in kwestie onmiddellijk niet meer te gebruiken, hen uit de computer te halen en een vervangbatterij te bestellen. De batterijen in kwestie, ontwikkeld door Sony, zijn geïnstalleerd in bepaalde laptops gebouwd tussen december 2004 en juni 2006. Getroffen klanten ontvangen kosteloos een vervangbatterij. Ook Dell, Acer, Lenovo en Toshiba riepen duizenden batterijen van het Japanse merk terug. In totaal worden zo ongeveer 100.000 batterijen van Sony teruggeroepen, waarvan 35.000 in de Verenigde Staten. De terugroepactie heeft maar een fractie van de omvang van die van 2006, toen Sony miljoenen defecte batterijen moest vervangen. Het zorgde voor een verlies van ruim 400 miljoen dollar bij het Japanse bedrijf. Bron: Belga