Maris zou volgens bronnen van Recode het bedrijf vrijdag al verlaten. Zijn opvolger wordt David Krane, tot nu toe managing partner van het bedrijf. Op de website van Google Ventures wordt hij vandaag al vermeld als ceo.

Google Ventures is de investeringspoot van Google. Het werd opgericht in 2009 en beheerde in 2015 zo'n 2,4 miljard dollar aan kapitaal. Daarmee is het een slagkrachtigespeler, al werd er de laatste tijd minder geïnvesteerd in zeer jonge of Europese starters. Onder Maris investeerde Google onder meer in Uber, Nest, Slack en het pas aan Walmart verkochte Jet.com.

Een reden voor het vertrek is er niet. Al wijst recode er op dat besparingen bij Alphabet, het moederbedrijf achter Google en ook Google Ventures, een invloed hebben. Deze zomer vertrokken ook al Tony Fadell (ceo van Nest) en Chris Urmson (CTO van Google's zelfrijdende wagen). Ook concurreert Google Ventures intussen deels concurreert met het gelijkaardige Google Capital, bedoeld voor investeringen in een later stadium.

Maris zou volgens bronnen van Recode het bedrijf vrijdag al verlaten. Zijn opvolger wordt David Krane, tot nu toe managing partner van het bedrijf. Op de website van Google Ventures wordt hij vandaag al vermeld als ceo.Google Ventures is de investeringspoot van Google. Het werd opgericht in 2009 en beheerde in 2015 zo'n 2,4 miljard dollar aan kapitaal. Daarmee is het een slagkrachtigespeler, al werd er de laatste tijd minder geïnvesteerd in zeer jonge of Europese starters. Onder Maris investeerde Google onder meer in Uber, Nest, Slack en het pas aan Walmart verkochte Jet.com.Een reden voor het vertrek is er niet. Al wijst recode er op dat besparingen bij Alphabet, het moederbedrijf achter Google en ook Google Ventures, een invloed hebben. Deze zomer vertrokken ook al Tony Fadell (ceo van Nest) en Chris Urmson (CTO van Google's zelfrijdende wagen). Ook concurreert Google Ventures intussen deels concurreert met het gelijkaardige Google Capital, bedoeld voor investeringen in een later stadium.