Opnieuw vertraging AirPods van Apple door problemen met de verbinding

12/12/16 om 08:00 - Bijgewerkt om 08:00

Maanden geleden werden ze met veel trompetgeschal aangekondigd: de AirPods van Apple. Maar beschikbaar zijn ze nog altijd niet. Drie maanden later mist Apple zelfs de zo belangrijke feestdagen.

Opnieuw vertraging AirPods van Apple door problemen met de verbinding

© Reuters

De oordopjes blijken een probleem te vormen voor de techgigant uit Cupertino, meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de draadloze koptelefoon.

Eerder al maakte Apple bekend dat de productie was uitgesteld, omdat de oordopjes 'nog niet af' waren. Aan de chip die Apple speciaal liet ontwerpen ligt het niet; die wordt in andere producten al gebruikt. Het lijkt er volgens de WSJ op dat er problemen zijn met de manier waarop de dopjes het signaal ontvangen.

Ingewikkelde technologie

Normaal gesproken ontvangt een van de oordopjes het bluetooth-signaal, waarna het wordt doorgegeven aan het andere dopje. De nieuwe AirPods ontvangen elk afzonderlijk een signaal. En daar lijkt het probleem te zitten: de dopjes moeten het geluid synchroon afspelen. Bovendien moet Apple een oplossing vinden voor de situatie waarin de batterij van een dopje leeg is of wanneer een dopje zoekraakt. Een volgende uitdaging is dat het stemgeluid van de gebruiker moet worden opgevangen en het achtergrondgeluid moet worden gefilterd. Dat blijkt ook minder eenvoudig dan gedacht.

(ANP/WK)

Lees meer over:

Onze partners