Zowel de omzet als de winst zullen in het vierde kwartaal onder de verwachtingen liggen, zo kondigde Option vanochtend aan. Het is al de vijfde resultatenwaarschuwing voor het Leuvense datakaartenbedrijf.

Option gaf na het derde kwartaal de doelstelling van 90 miljoen euro omzet voor het vierde kwartaal. Voor de bedrijfswinst rekende Option op een marge van 9 procent op de omzet.

Nu zegt het bedrijf dat de omzet van het tussen de 67 en 70 miljoen euro zal liggen, of minstens 6 procent dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. "De EBIT voor het kwartaal zal eveneens onder de verwachting uitkomen."

De omzet voor het volledige jaar zal tussen 298 en 301 miljoen euro uitkomen. Een jaar geleden dacht ceo Callewaert nog een omzet tussen 355 en 375 miljoen euro te kunnen halen. Een specifieke reden voor de mindere resultaten geeft Option niet in z'n persbericht.

Zowel de omzet als de winst zullen in het vierde kwartaal onder de verwachtingen liggen, zo kondigde Option vanochtend aan. Het is al de vijfde resultatenwaarschuwing voor het Leuvense datakaartenbedrijf. Option gaf na het derde kwartaal de doelstelling van 90 miljoen euro omzet voor het vierde kwartaal. Voor de bedrijfswinst rekende Option op een marge van 9 procent op de omzet. Nu zegt het bedrijf dat de omzet van het tussen de 67 en 70 miljoen euro zal liggen, of minstens 6 procent dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. "De EBIT voor het kwartaal zal eveneens onder de verwachting uitkomen." De omzet voor het volledige jaar zal tussen 298 en 301 miljoen euro uitkomen. Een jaar geleden dacht ceo Callewaert nog een omzet tussen 355 en 375 miljoen euro te kunnen halen. Een specifieke reden voor de mindere resultaten geeft Option niet in z'n persbericht.