De telecomtoezichthouder Bipt heeft vandaag op zijn website de nieuwe verplichtingen gepubliceerd waaronder Belgacom aan zijn concurrenten toegang moet leveren tot zijn breedbandnetwerk.

Een belangrijk aantal van de vorige verplichtingen waren op 7 mei door het hof van beroep van Brussel vernietigd, hoofdzakelijk omdat wegens gebrek aan voldoende motivatie door het Bipt. Sindsdien werkten operatoren die het breedbandnetwerk van Belgacom gebruikten in juridische onzekerheid.

Het nieuwe besluit gaat in met terugwerkende kracht vanaf 10 januari 2008, de datum van het vorige besluit van het Bipt.

Het Bipt kreeg de mogelijkheid om in sommige omstandigheden besluiten te nemen met terugwerkende kracht in de wet van 14 juni 2009.

De telecomtoezichthouder Bipt heeft vandaag op zijn website de nieuwe verplichtingen gepubliceerd waaronder Belgacom aan zijn concurrenten toegang moet leveren tot zijn breedbandnetwerk. Een belangrijk aantal van de vorige verplichtingen waren op 7 mei door het hof van beroep van Brussel vernietigd, hoofdzakelijk omdat wegens gebrek aan voldoende motivatie door het Bipt. Sindsdien werkten operatoren die het breedbandnetwerk van Belgacom gebruikten in juridische onzekerheid. Het nieuwe besluit gaat in met terugwerkende kracht vanaf 10 januari 2008, de datum van het vorige besluit van het Bipt. Het Bipt kreeg de mogelijkheid om in sommige omstandigheden besluiten te nemen met terugwerkende kracht in de wet van 14 juni 2009.