Jürgen Ingels, medeoprichter en financieel directeur van het succesvolle betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay, heeft een nieuw project opgestart. Samen met Alain Vandenborne van Ikan Consulting hield hij de holding Enqio boven de doopvont.

Enqio wil zich toeleggen op software voor data mining. Het bedrijf zal daarbij focussen op spelers uit de telecomsector, de overheid en de banksector. Ikan Consulting, dat opgeslokt wordt door Enqio, was al actief op de telecommarkt, met klanten als France Telecom, de Belgische dochter Mobistar, Telenet, P&T Luxembourg en de Portugese mobiele telefoonoperator Optimus.

Binnen de overheidssector wil Enqio onder meer werken voor de NAVO, de Europese Commissie en Belgische overheidsinstellingen. In het vierde semester gaat de onderneming een softwareproduct voor equity-analyse op de markt brengen. Op basis van een resem gegevens zal die software analyseren hoe de intrinsieke waarde van een onderneming evolueert. "Bedrijven kunnen zich onderscheiden in wat ze met hun gegevens doen", zegt Alain Vandenborne, gedelegeerd bestuurder van Enqio. "Wij reiken hen tools en inzichten aan op basis waarvan acties ondernomen kunnen worden die een duurzame omzet- en winsttoename tot gevolg hebben. Er is de afgelopen jaren veel geschreven over gegevensanalyse die tot zinvolle managementinformatie zou leiden, maar de realiteit van het afgelopen jaar spreekt dat tegen. In elke firma zit er veel meer en wij helpen dat eruit te halen." Jürgen Ingels, een gewezen durfkapitaalverschaffer van Dexia, stond in 2001 mee aan de wieg van Clear2Pay. Intussen telt het bedrijf ruim 450 personeelsleden in tien landen. De voorbije dagen kondigde de groep nog twee nieuwe overnames aan.

Jürgen Ingels, medeoprichter en financieel directeur van het succesvolle betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay, heeft een nieuw project opgestart. Samen met Alain Vandenborne van Ikan Consulting hield hij de holding Enqio boven de doopvont. Enqio wil zich toeleggen op software voor data mining. Het bedrijf zal daarbij focussen op spelers uit de telecomsector, de overheid en de banksector. Ikan Consulting, dat opgeslokt wordt door Enqio, was al actief op de telecommarkt, met klanten als France Telecom, de Belgische dochter Mobistar, Telenet, P&T Luxembourg en de Portugese mobiele telefoonoperator Optimus. Binnen de overheidssector wil Enqio onder meer werken voor de NAVO, de Europese Commissie en Belgische overheidsinstellingen. In het vierde semester gaat de onderneming een softwareproduct voor equity-analyse op de markt brengen. Op basis van een resem gegevens zal die software analyseren hoe de intrinsieke waarde van een onderneming evolueert. "Bedrijven kunnen zich onderscheiden in wat ze met hun gegevens doen", zegt Alain Vandenborne, gedelegeerd bestuurder van Enqio. "Wij reiken hen tools en inzichten aan op basis waarvan acties ondernomen kunnen worden die een duurzame omzet- en winsttoename tot gevolg hebben. Er is de afgelopen jaren veel geschreven over gegevensanalyse die tot zinvolle managementinformatie zou leiden, maar de realiteit van het afgelopen jaar spreekt dat tegen. In elke firma zit er veel meer en wij helpen dat eruit te halen." Jürgen Ingels, een gewezen durfkapitaalverschaffer van Dexia, stond in 2001 mee aan de wieg van Clear2Pay. Intussen telt het bedrijf ruim 450 personeelsleden in tien landen. De voorbije dagen kondigde de groep nog twee nieuwe overnames aan.