FalconStor-oprichter en dataopslagspecialist ReiJane Huai heeft zichzelf doodgeschoten in zijn woonplaats Glen Head, in de Amerikaanse staat New York. Hij trad een jaar geleden terug als ceo van FalconStor nadat hij van corruptie was beticht.

Directeur ReiJane Huai van storage-deduplicatiespecialist FalconStor had in oktober 2010 ontslag genomen vanwege een onderzoek naar corruptie. Hij zou smeergeld hebben betaald aan een klant van het bedrijf. Nadat Huai zijn ontslag bekendmaakte, kelderde het aandeel van FalconStor met 22 procent.

Huai was een ondernemer in de storage business. Hij werkte eerder als ceo van Cheyenne Software, waar hij grondlegger was van CA's ARCserve back-up en recovery software. In 1996 kocht CA Technologies Cheyenne voor 1,2 miljard dollar. Huai werd toen vice-president bij CA. Later begon hij met FalconStor. Huai wordt erkend als specialist in databack-up, continuous data protection (cdp) en storagevirtualisatie.

De virtuele appliances van FalconStor worden verkocht via diverse business partners. Er zijn oem-verbanden met Acer, EMC en Oracle/Sun. FalconStor zegt dat zijn virtuele appliances en gateways open oplossingen zijn en goed kunnen samenwerken met andere merken, zoals EMC, IBM, Symantec, Nexsan en VMware. Zo ondersteunt FalconStor het Open Tape Format.

In samenwerking met Computable

FalconStor-oprichter en dataopslagspecialist ReiJane Huai heeft zichzelf doodgeschoten in zijn woonplaats Glen Head, in de Amerikaanse staat New York. Hij trad een jaar geleden terug als ceo van FalconStor nadat hij van corruptie was beticht. Directeur ReiJane Huai van storage-deduplicatiespecialist FalconStor had in oktober 2010 ontslag genomen vanwege een onderzoek naar corruptie. Hij zou smeergeld hebben betaald aan een klant van het bedrijf. Nadat Huai zijn ontslag bekendmaakte, kelderde het aandeel van FalconStor met 22 procent. Huai was een ondernemer in de storage business. Hij werkte eerder als ceo van Cheyenne Software, waar hij grondlegger was van CA's ARCserve back-up en recovery software. In 1996 kocht CA Technologies Cheyenne voor 1,2 miljard dollar. Huai werd toen vice-president bij CA. Later begon hij met FalconStor. Huai wordt erkend als specialist in databack-up, continuous data protection (cdp) en storagevirtualisatie. De virtuele appliances van FalconStor worden verkocht via diverse business partners. Er zijn oem-verbanden met Acer, EMC en Oracle/Sun. FalconStor zegt dat zijn virtuele appliances en gateways open oplossingen zijn en goed kunnen samenwerken met andere merken, zoals EMC, IBM, Symantec, Nexsan en VMware. Zo ondersteunt FalconStor het Open Tape Format. In samenwerking met Computable