De man achter Popcorn Time heet Federico Abad en is een Argentijnse ontwerper. Abad ging jarenlang schuil onder de naam Sebastian, maar heeft zijn ware identiteit voor het eerst officieel onthuld tegenover het Noorse DN.no, meldt Torrentfreak.

Met Pocorn Time is het mogelijk om films en series die auteursrechtelijk beschermd zijn eenvoudig te streamen terwijl ze gedownload worden. Wachten op een download is dus niet nodig.

LinkedIn-profielen bekeken

De Argentijn stopte op 14 maart 2014 met de illegale dienst. Abad stopte ermee door de dreiging van mogelijke rechtszaken vanwege auteursrechtenschending. Hij ontdekte dat een advocaat van filmmaatschappij Warner de Linkedin-profielen van vrijwel alle medewerkers had bekeken en besloot dat het toen genoeg was. De strijd tegen de filmindustrie zou Popcorn Time te veel geld gaan kosten.

Open source verder

Overigens bestaat Popcorn Time nog steeds, nadat Abad ermee gestopt is. Hij maakte het platform open source beschikbaar, zodat anderen het in een nieuw jasje konden steken. Dat is in de afgelopen anderhalf jaar ook veelvuldig gebeurd.

Bron: Automatiseringgids

De man achter Popcorn Time heet Federico Abad en is een Argentijnse ontwerper. Abad ging jarenlang schuil onder de naam Sebastian, maar heeft zijn ware identiteit voor het eerst officieel onthuld tegenover het Noorse DN.no, meldt Torrentfreak.Met Pocorn Time is het mogelijk om films en series die auteursrechtelijk beschermd zijn eenvoudig te streamen terwijl ze gedownload worden. Wachten op een download is dus niet nodig.LinkedIn-profielen bekekenDe Argentijn stopte op 14 maart 2014 met de illegale dienst. Abad stopte ermee door de dreiging van mogelijke rechtszaken vanwege auteursrechtenschending. Hij ontdekte dat een advocaat van filmmaatschappij Warner de Linkedin-profielen van vrijwel alle medewerkers had bekeken en besloot dat het toen genoeg was. De strijd tegen de filmindustrie zou Popcorn Time te veel geld gaan kosten.Open source verderOverigens bestaat Popcorn Time nog steeds, nadat Abad ermee gestopt is. Hij maakte het platform open source beschikbaar, zodat anderen het in een nieuw jasje konden steken. Dat is in de afgelopen anderhalf jaar ook veelvuldig gebeurd.Bron: Automatiseringgids