Oprichters TOR: “FBI kwam ongeoorloofd dark web binnen”

© Reuters

De bedenkers van TOR (The Onion Ring) hebben de FBI beschuldigd van ongeoorloofd binnendringen van het zogeheten ‘dark web’. Dat zou zijn gebeurd door mensen van de Carnegie Mellon universiteit.

De FBI zou experts van Carnegie Mellon hebben betaald om een aanval te lanceren op TOR. Dat netwerk is bedoeld om volstrekt anoniem te surfen op bepaalde delen van het internet die voor gewone gebruikers niet zichtbaar zijn. Om daar een aanval op te doen zijn speciale technieken nodig.

Aanval

De FBI beschikt niet over die technieken en ook heeft de inlichtingendienst niet de nodige kennis in huis. Volgens de bedenkers van TOR heeft de FBI nu zijn politiewerk uitbesteed aan een academisch instituut. Naar verluidt zou hiervoor minimaal 1 miljoen dollar zijn betaald.

Acties

De FBI heeft in het verleden een aantal successen gescoord op het dark web. Zo werden vorig jaar een aantal TOR-sites uit de lucht gehaald, de bekendste was wel Silk Road 2, een site waar werd gehandeld in verdovende middelen. Dat kon alleen maar lukken met hulp van buitenaf, aldus het TOR Project. Zie voor nadere informatie het blog van de groep.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content