De twee oorspronkelijke oprichters van Ortel Mobile slepen de mobiele telefonieaanbieder voor de Nederlandse handelsrechter wegens een geschil tussen de raad van bestuur en de toezichthouders van Ortel Mobile.

Via de 'Stichting Administratiekantoor Ortel Mobile', die een belang van 35 procent heeft in het bedrijf, hebben de twee oprichters de Ondernemingskamer (de Nederlandse handelsrechtbank) om een onderzoek gevraagd (enquêteverzoek) naar de gang van zaken bij Ortel Mobile.

Ortel Mobile is een dochterbedrijf van het Nederlandse KPN. Het telecombedrijf heeft een belang van 65 procent. Ortel Mobile richt zich vooral op allochtone mobiele bellers in Nederland, België en Duitsland.

Volgens de Stichting Administratiekantoor Ortel Mobile is er een impasse in de samenwerking tussen de raad van bestuur en de raad van commissarissen van het bedrijf door een conflict. Het bestuur zou van mening zijn dat er sprake is van belangenvermening tussen de drie op voordracht van KPN benoemde commissarissen en grootaandeelhouder KPN.

Bron: Belga/ANP

De twee oorspronkelijke oprichters van Ortel Mobile slepen de mobiele telefonieaanbieder voor de Nederlandse handelsrechter wegens een geschil tussen de raad van bestuur en de toezichthouders van Ortel Mobile. Via de 'Stichting Administratiekantoor Ortel Mobile', die een belang van 35 procent heeft in het bedrijf, hebben de twee oprichters de Ondernemingskamer (de Nederlandse handelsrechtbank) om een onderzoek gevraagd (enquêteverzoek) naar de gang van zaken bij Ortel Mobile. Ortel Mobile is een dochterbedrijf van het Nederlandse KPN. Het telecombedrijf heeft een belang van 65 procent. Ortel Mobile richt zich vooral op allochtone mobiele bellers in Nederland, België en Duitsland. Volgens de Stichting Administratiekantoor Ortel Mobile is er een impasse in de samenwerking tussen de raad van bestuur en de raad van commissarissen van het bedrijf door een conflict. Het bestuur zou van mening zijn dat er sprake is van belangenvermening tussen de drie op voordracht van KPN benoemde commissarissen en grootaandeelhouder KPN. Bron: Belga/ANP